PROSTOFER

Prostofer, trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših in invalidov, je namenjen občankam in občanom nad 65 let, mlajšim upokojencem in invalidom, ki ne vozijo sami, imajo slabše povezave z javnim prevozom, so prejemniki socialne pomoči, imajo nizke pokojnine in nimajo sorodnikov, ki bi jim nudili prevoz.

 

Klic občank in občanov na brezplačno telefonsko številko 080 10 10 vsak delovni dan med 8. in 18. uro sprejme komunikacijski center.

 

Ta zabeleži podatke klicatelja in lokacijo prevoza ter o tem obvestil voznika.

 

Prevoze je potrebno naročiti vsaj tri dni pred želeno storitvijo.

 

Prevozi se izvajajo vsak delovnik med 7. in 18. uro.

 

E-vozilo, za katerega je poskrbela Mestna občina Kranj, bo primarno namenjeno prevozu občank in občanov do zdravstvenih in javnih ustanov, ki se nahajajo na območju občine, pa tudi do Splošne bolnišnice Jesenice in Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

 

Če bo na razpolago tako vozilo kot prostovoljka oziroma prostovoljec, in ne bo povpraševanja po prevozih do zdravstvenih in javnih ustanov, se bodo lahko opravili tudi prevozi upravičencev za nujni obisk trgovine in druge storitvene dejavnosti ter za namene družabnega življenja, kot na primer prevoz do obiska dnevnih centrov za starejše in invalide ter drugih medgeneracijskih središč oziroma programov za starejše in invalide. Prevozi niso namenjeni nepokretnim ali hudo bolnim, saj prostovoljci za delo z njimi niso usposobljeni.

 

Dodatne voznice in vozniki,  prostovoljke in prostovoljci

Ker bi radi še povečali ekipo voznic in voznikov, Mestna občina Kranj išče okrepitve. Zainteresirani naj pokličejo na telefonsko številko 04/237-33-71.