NAJBOLJ E-MOBILNOSTNA MESTNA OBČINA 2021

 

Mestna občina Kranj je prejela nagrado za najbolj e-mobilnostno mestno občino v državi, kar so razglasili na 3. konferenci o lokalni e-mobilnosti na Brdu pri Kranju. Nagrado je podelilo Društvo Emobility, ki je izbiralo občino in mestno občino, ki sta naredili največ na področju trajnostnega prometa s poudarkom na e-mobilnosti.

 

Mestna občina Kranj je lani zasedla drugo mesto v istem tekmovanju, premagala jo je Mestna občina Ljubljana. Letos pa je Kranj postal zmagovalka s svojim celostnim pristopom k e-mobilnosti. Poleg uvajanja električnih avtomobilov in postavljanja polnilnih postaj, MOK tudi proizvaja svojo električno energijo s pomočjo fotovoltaičnih elektrarn na strehah občinskih objektov.

 

Na konferenci so župani predstavili dosežke Kranja na področju trajnostne mobilnosti, pri čemer se Kranj predstavlja kot zelena in okoljsko osveščena občina. Mesto že nekaj let izvaja različne projekte na področju e-mobilnosti, z namenom zmanjšanja izpustov CO2, količine prašnih delcev, hrupa itd. Med projekti so tudi električni minibus Kranvaj, sistem za izposojo koles KRsKOLESOM, parkirna mesta za souporabo električnih vozil, hibridni avtobusi in Center trajnostne mobilnosti.

 

Župan Matjaž Rakovec je poudaril, da se Kranj zavzema za zeleno politiko in bo okolju prijazen ter energetsko nevtralen. Prav tako bo povečal rabo energije iz obnovljivih virov in razvil javno infrastrukturo za električno mobilnost.

 

Preberi več: