Kranvaj. Brezplačni prevoz na klic. 

Brezplačni prevoz na klic smo v Kranju poimenovali Kranvaj. Gre za mini električni avtobus (sprejeme do 6 oseb in invalidski voziček), ki brezplačno vozi v območju za pešce. 

 

Kranj. Brezplačni prevoz na klic.

Kranvaj. Brezplačni prevoz na klic. Foto: Arhiv MOK

 

Kako lahko uporabimo Kranvaj? 3 preprosti načini. 

 

  1. Potnik Kranvaj lahko uporabi tako, da počaka na vstop na označenih postajališčih. Postajališča so na Hujah, pred Mestno Knjižnico Kranj in na Pungartu. 
  2. Potnik lahko Kranvaj ustavi po telefonu, telefonska številka: 031 383 700, ali dvigne roko in s tem nakaže vozniku Kranvaja, da naj ustavi.
  3. Potnik lahko vnaprej naroči ali rezervira prevoz na klic na javno dostopni številki mobilnega telefona št. 031 383 700. Rezervacije sprejema voznik osebno ali po telefonu vsak dan od 8.00 do 19.30 ure.

 

Zunaj območja za pešce uporabniki lahko vstopajo ali izstopajo na parkirišču (Huje ob Likozarjevi cesti) in na postajališču mestnega potniškega prometa (postajališče Planina-Novi dom) ob robu območja za pešce.

 

Kranvaj je prijazen starejšim, potnikom z gibalnimi omejitvami in vsem, ki potrebujejo pomoč pri vstopu in izstopu v vozilo.