KR ZA starejše

Ljudska univerza Kranj v sodelovanju z Mestno občino Kranj skrbi za izvajanje programa medgeneracijskega sodelovanja, ki omogoča vključevanje vseh generacij v aktivnosti v njihovem lokalnem okolju – z namenom dviga življenjske ravni. Informacije so dostopne na spletni strani:

https://www.luniverza.si/medgeneracijsko-sodelovanje/kranj

 

 

Ljudska univerza Kranj izvaja tudi program KR ZA starejše. V okviru programa KR ZA starejše, financiranim s strani MOK, so za vse starejše nastali učni filmi, s katerimi lahko osvojite nova znanja in spretnosti. Vabljeni k ogledu.

Vse učne filme spremlja tudi prevod v slovenski znakovni jezik.

 

Varni v prometu

Ste starejši voznik in se vozite po Kranju? Ste že opazili zeleno puščico ob semaforju, ki kaže desno in se sprašujete, kaj pomeni? In kako voziti po cesti, če so na obeh straneh prekinjene črte? Se izogibate krožnemu križišču pri Mercator centru na Primskovem? Oglejte si video in kar brez strahu zapeljite po Kranju.

https://youtu.be/PkZEg58Tx0Q

 

 

Uporaba aplikacije Grem z vlakom

Radi potujete z vlakom? Želite čimbolj enostavno poiskati vozni red? Olajšajte si načrtovanje poti z vlakom z uporabo mobilne aplikacije "Grem z vlakom". Ne veste, kako uporabljati aplikacijo? Oglejte si video in načrtovanje potovanja z vlakom bo postalo enostavnejše.

https://youtu.be/kExRNYpUsTU

 

 

Nega na domu – preoblačenje postelje delno pokretne osebe

Skrbite za delno pokretno osebo ali ste z njo večkrat v stiku in ne veste, kako se ustrezno lotiti preoblačenja postelje? Oglejte si video in pridobite znanja, ki vam bodo v pomoč pri negi vašega svojca, prijatelja, znanca.

 https://youtu.be/qrXpxZKgTUI

 

 

Nega na domu – prestavljanje delno pokretne osebe na voziček

Skrbite za osebo, ki je delno pokretna, in ne veste, kako jo prestaviti s postelje na invalidski voziček? Oglejte si video in pridobite znanje, ki vam bo v pomoč pri negi delno pokretne osebe na domu.

https://youtu.be/-RDk7GKlKNY

 

 

Nega na domu – umivanje delno pokretne osebe

Skrbite za delno pokretno osebo na domu in se sprašujete, kako ji nuditi pomoč pri osebni higieni? Oglejte si video in pridobite znanje, ki vam bo v pomoč pri negi na domu vašega bližnjega.

https://youtu.be/tTqDWOO76MU