PROMET 

Mestna občina Kranj obiskovalcem in prebivalcem ponuja parkirišča na številnih lokacijah v Kranju in okolici.
 
  • Lokacije javnih parkirišč z vsemi podatki o številu parkirnih mest, režimu parkiranja in, ali je na tem območju parkomat, so lahko ogledate v pregledovalniku. 
  • Za imetnike parkirnih dovolilnic za stanovalce in parkirnih abonmajev le parkiranje časovno neomejeno in brezplačno. Vlogo za parkirni abonma lahko oddate na elektronski naslov abonma@komunala-kranj.si ali na spletni strani https://dovolilnice.kranj.si
  • Parkirišče P+R Zlato polje: Parkiranje je namenjeno imetnikom abonmajev. Dovoljen čas parkiranja uporabnikov je omejen na 13 ur od vstopa. Pogoj za pridobitev abonmaja je letna vozovnica mestnega potniškega prometa ali sistema KRsKOLESOM. 
  • Parkirna mesta z električnimi polnilnicami so pred stavbo Mestne občine Kranj in Upravne enote Kranj (10 parkirnih mest), na Gregorčičevi ulici, pred OŠ Janeza Puharja Kranj - center (6 parkirnih mest), na parkirišču Huje (4 parkirna mesta) in na parkirišču P+R Zlato polje (6 parkirnih mest). 
  • Za turiste smo omogočili tudi postajališče za avtodome.
 
Mestna občina Kranj omogoča mestni potniški promet v Kranju. Obiskovalce mestnega središča se lahko po njem brezplačno popeljejo z električnim minibusom na klic, ki se imenuje Kranvaj. Na voljo je tudi sistem za izposojo koles KRsKOLESOM/Gorenjska.bike ter sistem za izposojo električnih avtomobilov Avant2GO in GreenGO. V Kranju delujejo tudi taksi službe.
 

V ali iz Kranja je možno potovati tudi z vlakom. Železniška postaja Kranj se nahaja nekoliko izven mesta – do tja vozi mestni avtobus, tam je tudi postaja KRsKOLESOM, torej se lahko pripeljete z izposojenim kolesom in ga tam tudi pustite, pot peš iz mestnega središča pa vzame okoli deset minut. Informacije in vozni redi so na voljo na tej povezavi.