Delavnica ob odprtju razstave Velike male stvari

Mestna knjižnica Kranj
2. 7.
ob 16.30
- 02. 07. ob 17.30

Posebnost ilustracij Andreja Štularja je, da so izdelane iz predmetov. Navdih za likovno podobo knjig je našel v naravi in v zavrženih materialih. Na delavnici bo avtor predstavil svoje delo in otrokom pokazal kako lahko iz vsakdanjih, najdenih in naključnih predmetov sestavijo svoje podobe in junake.

Dobimo se pred knjižnico. Skupaj si bomo ogledali razstavo in poklepetali z avtorjem. Nato se bomo odpravili na obisk v Krice krace, kjer se bodo v postavljanju predmetov ob Andrejevi pomoči preizkusili tudi otroci. Vsak otrok naj s seboj v žepu prinese nek odslužen predmet, ki bo s pomočjo domišljije zaživel v novi podobi.

Število udeležencev je omejeno, zato se čim prej prijavite na prireditve@mkk.si.

Andrej Štular je ustvarjalec, ki v svojem ustvarjanju povezuje različne likovne tehnike in medije: ilustracijo, strip, slikarstvo, kiparstvo, fotografijo, lutke, film. Njegova samosvoja dela so pogosto plod reciklaže in vsakovrstnih predelav. Na razstavi v Mestni knjižnici Kranj se predstavlja z izborom del, namenjenih otrokom, iz knjig "Živa sem!" (2011), Bežimo, svet se podira!" (2014) in "Medved" (2019).

Organizatorja: OKC Krice krace in Mestna knjižnica Kranj