Očistimo Kranj-Kran’ ni več usran!

23. 3.
ob 09.00
- 23. 03. ob 13.00

V soboto se nam bodo pri 23. čistilni akciji na zahtevnih terenih pridružile enote civilne zaščite, mnoge krajevne skupnosti bodo akcijo izkoristile za sosedsko druženje in za polepšanje javnega prostora. V spletni prijavi lahko posamezniki izberete med lokacijami, kjer bi čistili. To so lokacije, ki že imajo vodje. Če pa se boste odločili, da bi radi sami vodili čiščenje področja, ki obsega vašo krajevno skupnost ali vaše področje delovanja, nam to prosim čim prej sporočite na ocistimokranj@gmail.com.

 

Ob pravočasni prijavi bomo taborniki s pomočjo Mestne občine Kranj in Komunale Kranj, poskrbeli za rokavice, vrečke za smeti, odvoz odpadkov, kosilo in priložnostno darilo.

 

***

EKO teden z različnimi dejavnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornemu ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan.

Vse aktivnosti so za obiskovalke in obiskovalce brezplačne. Za prihod na aktivnosti vas spodbujamo, da si izberite katerega od trajnostnih načinov prihoda: peš, s kolesom, izposojenim kolesom Gorenjska.bikeavtobusis skupnim prevozom ali vlakom.

EKO teden je sofinanciran s strani programov EU: Alpska konvencija, Eramus+ in Interreg Europe v okviru projekta GIFT. 

Več informacij: www.ekoteden.si

***