Ogled filma Veliki žagar na reki Savi in pogovor

Mestna knjižnica Kranj
25. 3.
ob 18.00
- 25. 03. ob 20.00

Je KoKRa OK? Kako in kje merimo kakovost kopalnih voda v Mestni občini Kranj in kaj nam meritve pokažejo?

V uvodnem delu nam bodo predstavnice Skupne službe varstva okolja na Mestni občini Kranj predstavile kako in kje merijo kakovost kopalnih voda v Mestni občini Kranj in kaj nam meritve pokažejo. Podrobneje bodo predstavljeni rezultati meritev kakovosti vode v Kanjonu Kokre.

 

Prejeli boste koristne informacije kaj in kako lahko za boljše vodotoke naredimo sami. Sledil bo kratek pogovor in izmenjava mnenj o stanju naših voda.

 

V drugem delu si bomo ogledali film Veliki žagar na reki Savi.

 

Ta 27 minutni naravoslovni film skozi oči velikega žagarja, največje evropske race, prikazuje skrite kotičke narave ob reki Savi od Kranja do Medvod ter njegove človeške, živalske in rastlinske sopotnike. Zgodba žagarja in spreminjanja narave skozi leto se prepleta z arhivskimi posnetki vse od nastanka Trbojskega jezera. Film je nastal na pobudo Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj in s finančno podporo podjetja Savske elektrarne d.o.o.

 

Po filmu se bomo pogovarjali z režiserjem Gregorjem Šubicem o dogodivščinah s snemanja naravoslovnih filmov ter z ornitologom Tonetom Trebarjem o manj poznanih zanimivostih iz življenja ptic.

 

Dogodek bo moderiral Uroš Brankovič iz Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj.

 

Organizator: Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Mestna občina Kranj