Slovenija se v letu 2021 ponaša z laskavim nazivom – Evropska gastronomska regija. Gastronomija postaja vedno bolj prepoznaven del slovenskega turizma, ki skupaj z lokalnimi ponudniki hrane nudi unikatne zgodbe in doživetja. Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC Kranj skupaj s partnerji 27. in 29. avgusta 2021 organizira dva dogodka na Brdu pri Kranju, ki bosta posvečena tej tematiki.
Vabimo vas, da se nam pridružite v petek, 27. avgusta 2021, na strokovnem posvetu z naslovom LOKALNA HRANA S KRATKIMI DOBAVNIMI VERIGAMI – IZZIV IN PRILOŽNOST ZA SLOVENSKI TURIZEM, več podrobnosti je v vabilu.
V nedeljo, 29. avgusta 2021, pa vabljeni na DAN domačih dobrot na Brdu pri Kranju, kjer bo od 10. do 16. ure potekala tržnica lokalnih pridelkov z Gorenjske in širše, izvedene bodo različne delavnice za otroke in odrasle, Paviljon Medena zgodba, v okviru kulinaričnega dogodka dveh nosilcev Michelinove zvezdice Tomaža Kavčiča in Urša Štefelina pa boste imeli priložnost spoznati vrhunsko kulinariko iz lokalnih sestavin dveh vrhunskih kuharjev.