Kavarna idej za zeleno prihodnost Kranja

Avla Mestne občine Kranj
28. 3.
ob 18.00

Namen Kavarne idej za zeleno prihodnost Kranja je ustvariti kreativen dialog na temo zelene infrastrukture v mestu. Želimo podpreti razmišljanje o tem, kako le–ta vpliva na kakovost bivanja občanov in občank, pridobiti vpogled v izzive, s katerimi se občani in občanke soočajo na tem področju ter razumeti, kaj je zanje pomembno pri ustvarjanju in ohranjanju zelene prihodnosti v mestu Kranj in okolici.  

 

Dogodek bosta z nagovoroma odprla klimatologinja dr. Lučka Kajfež Bogataj in dr. Andrej Verlič, vodja službe Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Nadaljevanje dogodka pa boste soustvarjali obiskovalci z lastnimi mnenji in pogledi, zato vljudno vabljeni!

 

V zeleno infrastrukturo mesta Kranj spadajo:

  1. javne zelene površine, kot so parki, drevoredi, mestne zelenice,
  2. naravno ohranjena gozdna območja v okolici mesta,
  3. območja ekstenzivno obdelane kmetijske krajine,
  4. obrečni krajini Save in Kokre
  5. in tudi zasebni vrtovi, strešni vrtovi in balkoni z zelenjem.

 

***

EKO teden z različnimi dejavnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornemu ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan.

Vse aktivnosti so za obiskovalke in obiskovalce brezplačne. Za prihod na aktivnosti vas spodbujamo, da si izberite katerega od trajnostnih načinov prihoda: peš, s kolesom, izposojenim kolesom Gorenjska.bikeavtobusis skupnim prevozom ali vlakom.

EKO teden je sofinanciran s strani programov EU: Alpska konvencija, Eramus+ in Interreg Europe v okviru projekta GIFT. 

Več informacij: www.ekoteden.si

***