Postajališči za avtodome

V Kranju sta turistom, ki potujejo z bivalnimi vozili, za postanek in počitek na voljo dve postajališči za avtodome – PZA Stara Sava in PZA Vodovodni stolp.

 

PZA Stara Sava

V središču Kranja je tik pred vstopom v staro mestno jedro urejeno postajališče za avtodome.  

 

Na parkirišču je prostor za šest avtodomov, toliko je na posebnem stebričku tudi priključkov za elektriko. Urejen je plato za praznjenje umazane vode in praznjenje kasete. Avtomat ima tudi priključek za polnjenje z vodo. Omejitev parkiranja v številu dni ni.

 


Cena parkiranja za avtodome je 18 evrov na dan za vsakih začetnih 24 ur, plačilo pa je mogoče samo z gotovino, pri čemer blagajna omogoča vračilo denarja. Cena uporabe vode znaša 0,50 EUR/40 litrov, elektrike pa 0,50 EUR/kWh.


Oglejte si tudi članek o kranjskem postajališču, ki je bil objavljen v reviji Avtodom 

 

PZA Vodovodni stolp

Na Partizanski cesti je ob teniških igriščih in v neposredni bližini pokritega olimpijskega bazena, letnega kopališča z dvema otroškima bazenoma in otroškega igrišča avtodomarjem na voljo pet sodobno opremljenih parkirnih mest s priključkom za elektriko in vodo ter platojem za izpust odpadne vode in praznjenje straniščne kasete.

Le streljaj proč je še postajališče KRsKOLESOM, ki tujim in domačim obiskovalcem omogoča, da na enostaven in do okolja prijazen način obiščejo staro mestno jedro Kranja.

 

Postajališče je namenjeno izključno parkiranju bivalnih vozil in obratuje 24 ur na dan vse dni v letu.


Parkirnina znaša 20 evrov za vsakih začetih 24 ur, plačilo pa je mogoče izključno z uporabo aplikacije EasyPark. Cena uporabe električne energije znaša 0,50 EUR/kWhvoda pa je popotnikom na voljo brezplačno.