Očistimo Kranj-Kran’ ni več usran!

Kranj
22. 3.
ob 09.00
- 22. 03. ob 13.00

Kranjski taborniki v sodelovanju z Mestno občino Kranj že 22 let organizirajo čistilno akcijo Očistimo Kranj - Kranj ni več usran. Število udeležencev akcije je zadnja leta okoli 4000, naraslo pa je tudi na prek 7000. V akciji sodelujejo vse starostne skupine, od predšolskih otrok do upokojencev. Akcija se izvaja na širšem območju Kranja, namen pa vzpodbuda, da se vsaj enkrat letno lotimo čiščenja našega mesta.

 

Zadnja leta nam je v pomoč pri določanju terenov za čiščenje zbirnik (zemljevid) najbolj kritično onesnaženih točk v MO Kranj, ki ga lahko dopolni vsak, ki zasledi divje odlagališče. Petek je dan, ko gredo na teren prijavljeni vrtci, šole in podjetja.

 

***

EKO teden z različnimi dejavnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornemu ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan.

Vse aktivnosti so za obiskovalke in obiskovalce brezplačne. Za prihod na aktivnosti vas spodbujamo, da si izberite katerega od trajnostnih načinov prihoda: peš, s kolesom, izposojenim kolesom Gorenjska.bikeavtobusis skupnim prevozom ali vlakom.

EKO teden je sofinanciran s strani programov EU: Alpska konvencija, Eramus+ in Interreg Europe v okviru projekta GIFT. 

Več informacij: www.ekoteden.si

***