Akcija varovanja dvoživk pod Joštom in na Bobovku

Prenos žabic in zapora ceste

Na Zavodu RS za varstvo narave bomo ob podpori Mestne občine Kranj in Krajevne skupnosti Kokrica zaradi varstva dvoživk med selitvijo zaprli cesto severno od bobovških jezerc (med Gregorcem in Zabretom) in ob JZ robu JGZ Brdo.

 

Na cesti proti Joštu (Stražišče–Pševo) pa z Mestno občino Kranj in Joštarji v nedeljo, 1. 3., in ponedeljek, 2. 3., od 18. do 21. ure organiziramo prenašanje dvoživk čez cesto, zato bo v tem času oviran promet. Prosimo za previdnost.

 

Cesta bo zaprta od 19. do 23. ure 14 deževnih večerov v obdobju od 29. februarja do 25. aprila. Ker je selitev dvoživk odvisna od vremena, vsi termini zapore še niso znani.

Prvi termin zapore bo v nedeljo, 1. 3. 2020, in ponedeljek, 2. 3. 2020.

Nadaljnje termine bomo objavljali na spletnih straneh Mestne Občine Kranj in Zavoda RS za varstvo narave ter lokalnem radiu.

 

Z zaporo ceste bomo žabam omogočili varno prehajanje z zimskih bivališč v bobovška jezerca, kamor odlagajo mrest. Selitev je s severa mogoča le prek ceste in številne nikoli ne pridejo na cilj. Zdaj bo njihov prehod preko sicer nevarne ceste varen.

 

Območje zapore – Bobovek

Prenašanje dvoživk na cesti pod Joštom

Kategorije:
sporocila-za-javnost