Bera pozitivnih (a ne na koronavirus) novic

V Mestni občini Kranj pritrjujejo naslovu pravkar izdane knjige najboljše slovenske chefinje Ane Roš: da za dežjem posije sonce. Temu cilju se želijo z intenzivnim delom čimprej približati tudi sami, že zdaj pa zagotoviti čim bolj znosno življenje Kranjčankam in Kranjčanom.

 

Na seznamu prostovoljcev, ki so pripravljeni pomagati na domu, pri varstvu otrok ali dostavljanju hrane starejšim ali obolelim za virusom, je že 112 ljudi. Med njimi so občani, zaposleni v MOK, prostovoljci iz enot za zaščito in reševanje ter iz kranjskih zavodov in organizacij.

 

Razvoz hrane poteka brez zapletov, sodelovanje z Mercatorjevim osebjem, ki pripravlja pakete, prav tako, odzivi ljudi pa so zelo pozitivni, so povedali prostovoljci, ki so že bili v akciji.

 

Razkuževanje kritičnih točk

 

Ekipa Komunale Kranj je danes začela z razkuževanjem najbolj kritičnih, torej obleganih zunanjih točk, in sicer v okolici Zdravstvenega doma Kranj ter Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj, v okolici lekarne na Bleiweisovi nasproti Avtobusne postaje Kranj in območje Avtobusne postaje Kranj, v okolici Mestne občine Kranj in Slovenskega trga ter okoli stavbe Mestne knjižnice Kranj. Dezinfekcijo je nadaljevala preko starega mestnega jedra Kranja do Pungerta. Prav tako so poskrbeli za dezinfekcijo stopnišča proti Kokri, dezinficirana je tudi ograja na mostu pred vstopom v staro mestno jedro. Razkuževanje so opravili tudi v okolici Doma upokojencev Kranj ter okolici in urbani opremi na Planini 1. Posebno pozornost so namenili dezinfekciji ograj, stebrov, kljuk, klopi in druge urbane opreme ter vsem tistim površinam, ki so izpostavljene dotikom večjega števila oseb. MOK bo, skratka, naredila vse, da se vpliv virusa čim bolj zmanjša.

 

Foto: Komunala Kranj

 

Gradbinci na delu

 

Živahno je tudi na vseh večjih gradbiščih, in to ob strogem upoštevanju preventivnih ukrepov, torej nedruženja oziroma skupnega zadrževanja več oseb, zagotavljanja varnostne razdalje, zaščite itd. Ob tem se preverja možnosti, da bi delo zagnali tudi na nekaterih manjših, nenujnih gradbiščih.

 

 

Še več zaščite

 

V domu upokojencev so dobili nujno pošiljko zaščitnih mask, v Zdravstvenem domu Kranj pa so eno od ambulant preventivno namenili le za sprejem morebitno okuženih otrok iz Kranja, Škofje Loke in Tržiča. Deluje tudi zobna ambulanta, zadnjo uro odprtja je rezervirana za morebitne okužene – vse to z namero, da osebje ostane zdravo, in zaenkrat okužb ni.

 

 

Sveža zelenjava

 

V soboto je bila tržnica vendarle odprta in po odzivih obiskovalcev, sicer ne tako oblegane tržnice kot ponavadi, je bilo za preventivo pred širjenjem koronavirusa dobro poskrbljeno. Ljudje so na ta način prišli do sveže in lokalno pridelane hrane, ponudnikom pa pridelek ni šel v nič.

 

 

Všečkanje

 

Facebook stran Mestne občine Kranj je v petek presegla mejo 20.000 všečkov in tudi sicer beleži dober obisk.

Za konec še poziv župana: Držimo skupaj tako, da smo narazen! Ostanite doma in pozitivni!

 

Foto: Jošt Gantar/arhiv ZZTK