Bi že zjutraj naredili »1000 gibov«?

Društvo Šola zdravja, v katerem skrbijo za zdrav življenjski slog državljanov, še posebej starejših, poziva zainteresirana društva ali krajevne skupnosti, naj se povežejo z njim glede organizacije jutranje telovadbe. Cilj Društva Šola zdravja, je priti v vsak kraj, vas in naselje za večje zdravje in vitalnost ljudi. In zakaj pravzaprav »1000 gibov«?

 

Takole so zapisali: »Snežinke bodo kmalu veselo zaplesale in prekrile pokrajino čez in čez. Še bolj hladno bo. Ne glede na mraz, sneg ali dež neki ljudje, oranžno oblečeni, vsako jutro ob 7.30 zjutraj telovadijo. To so vztrajni člani Društva Šola zdravja, ki zimo drugače doživljajo, saj redno telovadijo ob vsakem vremenu, zunaj, na prostem, tudi na snežnih površinah. Pravzaprav se snega veselijo. Telovadijo po metodi »1000 gibov« – preproste vaje, ki so primerne za vsakogar. Vaje za roke, noge, trup in glavo, gor-dol, levo-desno, vdih-izdih, počep, kroženje z glavo, stoja na eni nogi …, vse v pol ure. Čisto dovolj. In ni jim mrzlo. Tudi ko pridejo domov niso premraženi, saj so začeli dan z razgibavanjem. In vsako jutro vajo ponovijo. Tako prihranijo tudi pri ogrevanju. Pridružite se jim še vi. V tej veseli druščini, ki se ne zmeni za mraz, vam bo prav prijetno. Razgibali se boste, družili z novimi prijatelji (po predpisanih ukrepih, seveda), pa še znižali si boste račun za ogrevanje. Pozanimajte se, kje v bližini telovadijo kakšni oranževci. Veseli vas bodo!« 

 

Vadbe v Kranju

KRANJ - ČIRČE

Balinišče KS Čirče, Kranj

vsak delavnik ob 7.30

KRANJ - MLAKA - KOKRICA

Pred gostiščem Dežman

vsak delavnik ob 7.30

KRANJ - PLANINA

na igrišču med vrtcema Mojca in Najdihojca na Planini.

vsak dan ob 7.30, razen nedelje in praznikov

KRANJ – PREDOSLJE - BRITOF

na dvorišču župnijske posesti Pristava

vsak delavnik ob 7:30

KRANJ – PREŠERNOV GAJ

Prešernov gaj

vsak delavnik ob 7.30

KRANJ - STRAŽIŠČE

pred Osnovno šolo v Stražišču

vsak dan ob 7.30, razen ob nedeljah in praznikih

KRANJ - ŠORLIJEVO NASELJE

v Šorlijevem naselju na otroškem igrišču nasproti Mercatorja, Šorlijeva 12

vsak delavnik ob 7.30, razen ob nedeljah in praznikih

KRANJ -ŽABNICA

na športnem igrišču pri baru Ledine

vsak dan ob 7.30, razen nedelje

                                                                                                      

Če bi v vašem kraju želeli imeti tako skupino, kontaktirajte društvo:

Poskrbeli bodo, da tudi pri vas začne telovaditi skupina Šole zdravja. Na njihovi spletni strani lahko pogledate, kje so lokacije skupin Šole zdravja.

 

Kategorije:
aktualno