Boštjanov Dr. Fig 2020

Na odmevni plavalni prireditvi 22. Boštjanov Dr. Fig 2020 je 18. januarja 2020 nastopilo 511 plavalcev in plavalk mlajše kategorije, starih med 8 in 14 let. Poleg domačih klubov so gostili še tuje plavalke in plavalce iz Avstrije, Hrvaške in Srbije. Sodelovala je tudi ekipa Mestne občine Kranj pod vodstvom direktorja mestne uprave Bora Rozmana.

Tekmovanje je namenjeno promociji športnih dogodkov za otroke in mladostnike, hkrati pa je povezano s slovenskim kulturnim praznikom in spominom na pesnika Franceta Prešern, Dr. Fig. Od leta 2018 je tekmovanje posvečeno tudi Boštjanu Pavliču, ki je bil idejni vodja plavalnega spektakla, kot ga poznamo danes.

Program, ki pritegne

V Plavalnem klubu Triglav Kranj se vsako leto trudijo za atraktivno prireditev, ki jo poleg plavalnega tekmovanja spremlja vrsta vzporednih dogodkov. Na odprtju tekmovanja so letos nastopile najboljše slovenske sinhrone plavalke, baletne plesalke, nato pa so v soju žarometov potekali še finalni nastopi najboljših plavalcev. Ključne trenutke je bilo možno spremljati na velikem ekranu.

Da je bilo vznemirjenja še več, je klub pripravil ekshibicijsko tekmovanje v štafeti 4 x 50 metrov prosto mešano. Pomerile so se ekipe staršev s svojimi mladimi zagnanimi plavalci ter predstavniki Mestne občine Kranj.

Enoletna štipendija in pomoč nekdanjemu plavalcu

V sklopu tekmovanja so izvedli tudi dobrodelno akcijo s podelitvijo enoletne štipendije Boštjana Pavliča. Štipendija je bila za obdobje enega koledarskega leta dodeljena Sergeji Hribar in Filipu Kustecu, najuspešnejšima plavalki in plavalcu PK Triglav Kranj v tej starostni kategoriji.

Poleg Boštjanove štipendije so v klubu organizirali tudi dobrodelno akcijo za njihovega nekdanjega plavalca Aljošo Habjana, ki je poleti doživel hudo nesrečo in postal tetraplegik. V akciji so zbrali 26.500 evrov in jih na prireditvi simbolično predali njegovim staršem.