Cepljenje brez naročanja v Kranju jutri in v četrtek

Zdravstveni dom Kranj nadaljuje cepljenje proti covidu-19 v kranjski vojašnici ob sredah in četrtkih. Na voljo so cepiva Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen in AstraZeneca – do porabe zalog. Izvaja se tudi cepljenje z mobilno enoto v Šenčurju, Naklem in na Jezerskem, v petek pa še odprto cepljenje za gospodarstvo za zaposlene v Goodyear Slovenija.

 

Zdravstveni dom Kranj še naprej zbira prijave za cepljenje proti covidu-19, ki ga izvaja v Vojašnici Petra Petriča Kranj, prek lastnega spletnega obrazca. Prijaviti se je mogoče tudi prek spletnega portala zVEM. Prijavljene nato obvestijo o terminu cepljenja. Naročeni lahko spremenijo termin cepljenja preko e-pošte cepljenje.covid@zd-kranj.si ali telefonske številke 040 807 672 vsak delovni dan med 8. in 13. uro. Cepiti pa se je mogoče tudi brez naročanja.

 

Ta teden bodo v kranjski vojašnici najprej cepili naročene odrasle in otroke v sredo, 11. avgusta, in četrtek, cepljenje brez naročanja pa bo v sredo od 12.20 do 14. ure in četrtek od 14.15 do 17. ure.

 

Izvajalci cepljenja javnost naprošajo za dosledno spoštovanje terminov in opozarjajo, da nenaročene načeloma ne cepijo v času terminov za naročene. Parkiranje je urejeno pred cepilnim centrom. Do cepilnega centra vozi tudi mestni avtobus do postaje Gorenjska oblačila (proge 5, 6, 7, 14 in medkrajevni avtobusi), ki je od vojašnice oddaljena 400 metrov. V cepilnem centru ni več mogoče oddati vloge za pridobitev digitalne identitete smsPASS.


Mobilna enota v drugih gorenjskih občinah


ZD Kranj izvaja tudi cepljenje brez naročanja z mobilno ekipo na terenu v Šenčurju, Naklem in na Jezerskem. Termini za cepljenje brez naročanja:

  • torek, 10. avgust – splošna ambulanta Naklo: med 11.30 in 13.30,
  • torek, 10. avgust – splošna ambulanta Jezersko: med 16. in 17. uro,
  • petek, 13. avgust – splošna ambulanta Šenčur: med 7.30. in 9.30.

 

Brezplačni hitri testi do 23. avgusta

Brezplačno množično testiranje populacije s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom se izvaja še naprej v Globusu ob ponedeljkih, sredah in petkih  med 7. in 11. uro, ob četrtkih pa med 12. in 16. uro. Naročanje ni potrebno, obvezni sta zdravstvena kartica in osebni dokument. Urnik velja do 23. avgusta 2021.

Kategorije:
koronavirus