Cepljenje v Kranju dvakrat na teden, na terenu mobilna ekipa

Zdravstveni dom Kranj tudi v avgustu nadaljuje cepljenje proti covidu-19 v kranjski vojašnici ob sredah in četrtkih. Na voljo bodo cepiva Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen in AstraZeneca – vsa do porabe zalog. Novost je izvajanje cepljenja z mobilno enoto: v prvi polovici meseca se bo ustavila v Preddvoru, Naklem in na Jezerskem.

 

Zdravstveni dom Kranj zbira prijave za cepljenje proti covidu-19, ki ga izvaja v Vojašnici Petra Petriča Kranj, prek lastnega spletnega obrazca. Prijaviti se je mogoče tudi prek spletnega portala zVEM. Prijavljene nato obvestijo o terminu cepljenja. Poleg tega izvajajo tudi cepljenje brez naročanja. V sredo, 4. avgusta, bodo do 13.10 cepili naročene, od 13.10 do 14. ure pa nenaročene. V četrtek, 5. avgusta, bodo do 12.30 na vrsti naročeni, med 12.30 in 17.30 pa bodo izvajali cepljenje brez naročanja.

 

Izvajalci cepljenja javnost naprošajo za dosledno spoštovanje terminov in opozarjajo, da nenaročene načeloma ne cepijo v času terminov za naročene. Naročeni lahko spremenijo termin cepljenja preko e-pošte cepljenje.covid@zd-kranj.si ali telefonske številke 040 807 672 vsak delovni dan med 8. in 13. uro.

 

Oddajanje vlog za smsPASS v vojašnici samo še ta teden

Parkiranje je urejeno pred cepilnim centrom do preklica. Nepravilno parkiranje se bo sankcioniralo. Do cepilnega centra vozi tudi mestni avtobus do postaje Gorenjska oblačila (proge 5, 6, 7, 14 in medkrajevni avtobusi), ki je od vojašnice oddaljena 400 metrov.

 

Tisti, ki pridejo na cepljenje v vojašnico, lahko samo še ta teden oddajo vlogo za pridobitev digitalne identitete smsPASS v cepilnem centru, in sicer: v sredo od 9. do 11. ure, v četrtek pa od 13. do 15. ure. Od ponedeljka, 9. avgusta, v cepilnem centru ne bodo več sprejemali teh vlog. Zainteresirani lahko vloge za pridobitev digitalne identitete smsPASS oddajo na upravni enoti, centru za socialno delo in finančni upravi.


Cepljenje z mobilno ekipo v drugih gorenjskih občinah

Ta teden se bo začelo tudi cepljenje brez naročanja z mobilno ekipo na terenu v nekaterih občinah, ki jih pokriva ZD Kranj. V prvi polovici meseca bodo to Preddvor, Naklo in Jezersko. Termini za cepljenje brez naročanja:

  • petek, 6. avgust – splošna ambulanta Preddvor: med 11.30 in 13.30,
  • torek 10. avgust – splošna ambulanta Naklo: med 11.30 in 13.30,
  • torek 10. avgust – splošna ambulanta Jezersko: med 16. in 17. uro.

 

Brezplačni hitri testi do 23. avgusta

Brezplačno množično testiranje populacije s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom se izvaja še naprej v Globusu, in sicer ob ponedeljkih, sredah in petkih  med 7. in 11. uro, ob četrtkih pa med 12. in 16. uro. Naročanje ni potrebno, s seboj je treba imeti le zdravstveno kartico in osebni dokument. Urnik velja do 23. avgusta 2021.