Do več zdravja z večjo lokalno samooskrbo

Mestna občina Kranj v četrtek, 5. marca 2020, vabi na posvet, odprt tudi za javnost, kjer bodo strokovnjaki razpravljali na temo povečanja lokalne in ekološke prehranske samooskrbe v MO Kranj in na Gorenjskem.

 

Eden ključnih ciljev občine je namreč skrb za bolj kakovostno prehrano najbolj ranljivih skupin – otrok, mladostnikov in starejših. Eden najpomembnejših korakov pri zasledovanju tega cilja je prav gotovo spodbuda lokalnim pridelovalcem, da povečajo pridelavo živil, ki bodo potem na voljo lokalnemu prebivalstvu. S tem bo občina sklenila eno najbolj pomembnih povezav krožnega gospodarstva: poskrbela bo za boljše zdravje in razvoj otrok, dežela pa bo bolj zelena in samooskrbna

 

Na posvetu bodo sodelovali strokovnjaki z Zavoda za šolstvo, z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, s Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, s Kmetijsko-gozdarskega zavoda Kranj, z Gospodarske zbornice Slovenije, Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij …

 

Na dogodku, ki se bo začel ob 11. uri v komunikacijskem središču MO Kranj, bodo predstavili tudi primere dobrih praks in rezultate ankete o prehrani v javnih zavodih v MO Kranj, pa tudi  nadaljnje aktivnosti na tem pomembnem in aktualnem področju.

 

Na dogodek se lahko prijavite na prireditve@kranj.si. Lepo vabljeni!




Tržnice, kjer je naprodaj lokalno pridelana hrana, so vedno dobro obiskane. Ljudje se očitno zavedajo
njenega pomena in pozitivnega vpliva na zdravje. Foto: arhiv MO Kranj