Dobrodelno kolesarjenje za obolele z ALS

//Novica Društva distrofikov Slovenije//

 

Med 19. in 31. julijem 2022 se na pot po vseh 212 slovenskih občinah s kolesom podaja Matjaž Hribljan, doma iz Ivanjega sela pri Uncu, član Kolesarskega kluba Jan Sport iz Vrhnike. Namen kolesarjenja je ozaveščanje o amiotrofični lateralni sklerozi – ALS obolenju, hitro napredujočemu nevrološkemu obolenju, ki zaenkrat še ni ozdravljivo. V Sloveniji s tem obolenjem živi približno 150 ljudi.

 

Matjaž bo kolesarsko turo začel 19. julija v Cerknici in jo zaključil 31. julija v Postojni. Matjaža bodo na poti spremljali prijatelji kolesarji, člani in podporniki društva. Trasa je dolga 2.576 km s kar 30.000 m višinske razlike. Trasa kolesarske ture je dostopna na tej povezavi, celotna tura se bo prenašala v živo na Twitchu.

Kolesarjenje bo imelo tudi dobrodelno noto. Zbrana sredstva bodo namenili sofinanciranju fizične pomoči ALS obolelim na domu, nakupu električne postelje in stropnega dvigala.

Trasa tudi v Kranju

V dobrodelni akciji lahko sodelujete s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ALS5 na 1919 in prispevate 5 evrov, ali pa Matjaža pozdravite ob prihodu na vašo občino v četrtek, 28. julija, predvidoma ob 11. uri, in z njim prekolesarite del poti po občini.

Oboleli z ALS so tudi vaši soobčani, zato vas vabimo, da se akciji pridružite po svojih zmožnostih.

Več o akciji si lahko preberete na spletni strani Društva distrofikov Slovenije in FB strani “212 občin”.

 

Kategorije:
aktualno