Državno prvenstvo v kriteriju in 51. Velika nagrada kranja

Kolesarski klub Kranj kot vsako leto tudi letos ta konec tedna organizira tradicionalni Kolesarski praznik v Kranju, v sklopu katerega bo potekalo več kolesarskih dirk, tudi atraktiven nočni kriterij in najstarejša slovenska mednarodna kolesarska dirka, ki poteka pod okriljem UCI, dirka za 51. Veliko nagrado Kranja.

 

V soboto (3. 8.) bodo kolesarke in kolesarji tekmovalni program začeli že v popoldanskih urah (14.30) z dirko za dečke in deklice, nadaljevali s kriterijem, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo za kategorije mlajših in starejših mladincev in mladink ter žensk. Preizkusili se bodo tudi otroci (18.30), ki še ne trenirajo kolesarstva, za njimi pa še prijatelji kluba in kolesarski trenerji. Sledil bo koncert skupine Mambo Kings z začetkom ob 20.00 in 22.00 uri. Vmes se bodo v soju žarometov za naslove državnih prvakov pomerili še člani na nočnem kriteriju, ki bo pravi kolesarski spektakel za gledalce. V članski konkurenci bo naslov državnega prvaka branil kolesar domačega kluba Luka Čotar.

 

V nedeljo (4. 8.) pa sledi najstarejša slovenska mednarodna kolesarska dirka, ki poteka pod okriljem svetovne kolesarske zveze UCI, že 51. Velika nagrada Kranja – memorial Filipa Majcna. Trasa poteka v Kranju in ožji okolici, zato bo zelo zanimiva tudi za gledalce. Organizatorji obljubljajo močno mednarodno konkurenco, tekmovali pa bodo tudi vsi slovenski klubi, ki imajo članske vrste. Še posebej atraktiven bo vzpon na Jelenov klanec, po katerem so dirke v Kranju prepoznane – kolesarji ga bodo prevozili kar 13-krat. Direktor kluba in organizacijski direktor dirke Matjaž Zevnik je strnil: »Na startu bo 20 močnih ekip iz osmih držav. V domačem klubu pričakujemo uvrstitev enega kolesarja čisto pri vrhu. Trenutno je tega najbolj sposoben Jaka Primožič, ki je tudi na lanski jubilejni dirki s 15. mestom dosegel najboljši slovensko uvrstitev.« Na podelitvi po nedeljski dirki pa sledi še presenečenje, ki ga pripravlja Jan Polanc, letošnji nosilec rožnate majice na italijanskem Giru. Tudi zato ta konec tedna organizatorji vse ljubitelje kolesarstva vabijo na kranjski kolesarski praznik.

 

PROGRAM PRIREDITVE:

 

3. AVGUST (SOBOTA)

14.30–18.30:CESTNA DIRKA ZA DEČKE IN DEKLICE IN DRŽAVNO PRVENSTVO V KRITERIJU ZA KATEGORIJE: MLAJŠI IN STAREJŠI MLADINCI IN MLADINKE, ŽENSKE

18.30: DIRKA ZA OTROKE, KI ŠE NE TRENIRAJO KOLESARSTVA

19.15: DIRKA ZA AMATERJE IN TRENERJE

20.00: KONCERT MAMBO KINGS

21.00: NOČNI KRITERIJ ZA KATEGORIJO ČLANOV (DRŽAVNO PRVENSTVO)

22.00: KONCERT MAMBO KINGS

 

4. AVGUST (NEDELJA)

13.30–18.00:51. VELIKA NAGRADA KRANJA – MEMORIAL FILIPA MAJCNA

 

Za vse dodatne informacije se novinarji lahko obrnete na Mašo Zevnik (040307323), za vse novinarske izjave pa na direktorja kluba in organizacijskega direktorja dirk Matjaža Zevnika (051442633).

 

FOTO: Žiga Zupan

Kategorije:
sport