Hitro testiranje – kje in kdaj

Zaradi prilagajanja terminom cepljenja in množičnega hitrega testiranja zaposlenih v šolah in vrtcih se termini in lokacije hitrega testiranja za občane spreminjajo. V ponedeljek testiranja ne bo, v avli Mestne občine Kranj bo potekalo v torek, sredo in petek, v Cerkljah pa v četrtek. V prihodnjem tednu se obeta tudi sproščanje nekaterih protikoronskih ukrepov.

 

V ponedeljek, 8. februarja 2021, množičnega testiranja s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom za občane ne bo. Bo pa na voljo ob naslednjih terminih:

 

  • v torek od 9. do 12. ure v avli MOK
  • v sredo od 9. do 12. ure v avli MOK
  • v četrtek od 9. do 12. ure v Cerkljah v stari lekarni
  • v petek od 9. do 12. ure v avli MOK

 

Novi termini za cepljenje zaenkrat še niso znani, se pa lahko občani nanj prijavijo s pomočjo spletnega obrazca za cepljenje, preko katerega se je mogoče postaviti v vrsto, pri kateri prednostna merila določata Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje.

 

Odprtje šol za prvo triado in vrtce po vsej Sloveniji

Vlada Republike Slovenije se je sicer na 55. redni seji zaradi izboljšanja epidemioloških razmer odločila za sproščanje nekaterih ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19. Med drugim je odpravila omejitve na regije in sklenila, da se v vrtce in osnovne šole vrnejo učenci od 1. do 3. razreda v celotni Sloveniji. Prav tako se na ravni celotne države odpirajo knjižnice, muzeji in galerije, pod določenimi pogoji pa je dovoljeno tudi obratovanje žičniških naprav. Več in bolj podrobno je pojasnjeno na spletni strani Vlade RS.