Iščemo ime za novi pumptrack na Planini

Na Planini 3, točneje na Trgu Rivoli poleg otroškega igrišča, se gradi novi pumptrack, vendar še nima imena. Zato vabimo k sodelovanju občanke in občane ter njihov naraščaj, da sodelujejo s predlogi. Zbirali jih bomo do ponedeljka, 9. novembra 2020 do 11. ure. Avtorju izbranega predloga se bo MOK simbolično zahvalila.

 

Mestna občina Kranj (MOK) od prejšnjega tedna na Planini 3 gradi večji asfaltni grbinasti poligon ali pumptrack, ki bo namenjen različnim ciljnim skupinam. Raztezal se bo na približno 500 m2, uporabljali pa ga bodo lahko otroci in mladostniki, saj bo primeren za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje.

 

 

MOK je prvi večji pumptrack zgradila leta 2018 v Britofu in takrat so občani na Facebook strani MOK sodelovali s predlogi, kako bi ga lahko poimenovali. Tudi zdaj prijazno pozivamo k sodelovanju, da novo športno pridobitev na Planini primerno poimenujemo. Ime bo nato zapisano tudi na informativni tabli z navodili za varno uporabo poligona, ob tem bo še slika škrata Krančka z lupo.

 

Ime je lahko povezano s krajem oziroma kakšno specifično značilnostjo tega dela Planine, kjer nastaja pumptrack, z veščinami, ki jih prinaša tovrstna športna dejavnost (sestavljen bo iz zaobljenih grbin in zavojev, ki bodo med seboj ritmično povezani v krožno celoto) oziroma s katerokoli asociacijo, ki se poraja ob omembi pumptracka. Edino navodila oziroma omejitev je, da mora biti ime čimbolj kratko, sicer pa sodelujoče prepuščamo domišljiji oziroma kreativnosti.

 

Predloge bomo zbirali do ponedeljka, 9. novembra 2020 do 11. ure, prek Facebook strani MOK ali na e-naslovu krpovej@kranj.si. Avtorju izbranega predloga se bo MOK tudi simbolično zahvalila.

 

 

 

Kategorije:
aktualno sport