Janez Mali iz Letenic praznoval 100. rojstni dan

Janez Mali iz Letenic je 29. januarja obeležil častitljivih 100 let. Za visok jubilej mu je čestital tudi župan Matjaž Rakovec, ki mu je ob obisku izročil posebno listino Mestne občine Kranj. Čestitki in obisku sta se pridružila še predsednik Krajevne skupnosti Goriče Gregor Grašič in vodja Urada za družbene dejavnosti Nada Bogataj Kržan. »Počaščen sem, da me je ob mojem jubileju obiskal tudi kranjski župan. Vesel sem bil prav vsakega obiska in presenečen, da so me pravzaprav obiskali vsi sovaščani. Med obiski in čestitkami ni manjkalo članov Prostovoljnega gasilskega društva Goriče,« je zadovoljno poudaril gospod Mali. Iskrene čestitke!

Janez Mali se je rodil 29. januarja 1920 na kmetiji v Letenicah. Izučil se je za krojača, s soprogo Dorotejo si je hiško postavil v svoji rodni vasi, v zakonski zvezi pa so se jima rodili trije otroci. Ena od hčerk nadaljuje krojaško tradicijo in je danes modna oblikovalka.

Janez Mali je bil ustanovni član in 35 let predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Goriče. Kot strasten čebelar in član Čebelarskega društva Goriče, je v lanskem letu za pomemben prispevek na področju čebelarstva prejel listino častnega člana. V veliko veselje so mu tudi štirje vnuki in štirje pravnuki.