Junaki našega časa na plakatih

Mestna občina Kranj (MOK) v teh dneh po mestu namešča plakate, prek katerih se želi zahvaliti vsem, ki se v tem času po svojih najboljših močeh trudijo, da življenje občank in občanov kljub epidemiji teče čim bolj normalno, in da ljudje, ki potrebujejo pomoč, to tudi dobijo.

 

Ekipa civilne zaščite MOK, zdravstveno osebje,  lekarniški delavci, policija, poklicni in prostovoljni gasilci, izvajalci komunalnih storitev, skrbniki brezdomcev in odvisnikov, prostovoljci, trgovci ter številni drugi delavci, ki ljudem zagotavljajo potrebne storitve, so znova dokazali, da so vedno v pripravljenosti.

 

»Junaki našega časa so ljudje, ki v teh tednih neumorno in brezkompromisno za dobro vseh nas delujejo na terenu, pri čemer jih nič ne ustavi. S ponosom lahko rečem, da smo v Kranju dokazali, kaj pomenijo solidarnost, sodelovanje, razumnost in hvaležnost. Vzpostavili smo tudi učinkovit sistem pomoči in delovanja ter sodelovanja z različnimi službami, organizacijami in prostovoljci. Najmanj, kar si zaslužijo, je iskrena zahvala in spoštovanje, ki jim jih izrekamo tudi prek plakatov,« je povedal župan MOK Matjaž Rakovec.

 

Triindvajset plakatov s fotografijami ključnih predstavnikov prej omenjenih organizacij je nastalo ob podpori podjetja Europlakat. Plakati imajo tudi informativno vrednost, saj občane opominjajo na sistem pomoči, ki jim je na voljo, obenem pa jih opozarjajo tudi na nujnost upoštevanja predpisanih ukrepov. »Vedno znova in spet ponavljam, in bom še, če bo to pomagalo pri uspešnem zamejevanju širjenja okužbe: držimo skupaj tako, da smo narazen,« je sklenil kranjski župan.

Povezava do nekaj plakatov v pdf obliki: Zahvala