Kakšno šolo potrebujemo?

Posvet o sistemskih spremembah vzgoje in izobraževanja, da bodo služile sedanjosti in prihodnosti – 19. aprila 2019 v Kranju.

 

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v okviru priprave sistemskih sprememb na področju vzgoje in izobraževanja organizirajo tudi javne posvete o prihodnosti tega področja. Drugi posvet, ki je namenjen gorenjski regiji, bo potekal v petek, 19. aprila 2019, ob 16. uri v sejni sobi 15, v prostorih Mestne občine Kranj (Kranj, Slovenski trg 1; I. nadstropje trakt A).

 

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so začeli s pripravo novega strateškega dokumenta na področju vzgoje in izobraževanja (t. i. Bele knjige), saj se dosedanjemu izteka veljavnost. V sklopu teh priprav organizirajo tudi širše javne razprave, ki so namenjene tako strokovni javnosti (učitelji, vzgojitelji, ravnatelji in drugi, ki delajo na področju vzgoje in izobraževanja) kot drugim uporabnikom oziroma vključenim v izobraževalni sistem (šolajoča se mladina, starši, predstavniki nevladnih organizacij in drugi, ki se želijo vključiti v razpravo).

Prvega posveta, ki so ga organizirali v Ljubljani, se je udeležilo več kot 150 ljudi. Novico lahko preberete na povezavi.

 

Prvemu posvetu sledi posvet na Gorenjskem, v nadaljevanju pa jih bodo pripravili še na Obali, Dolenjskem in Štajerskem. Cilj je zbrati predloge strokovne javnosti in drugih deležnikov za izboljšanje šolstva, ki jih bodo strokovnjaki v drugi polovici leta ovrednotili in smiselno umestili v strateški dokument, tj. Belo knjigo, ki bo temelj sprememb šolske zakonodaje.

 

Vabljeni k spremljanju posveta.