Kranj bo gostil državno prvenstvo v odbojki na mivki

Kranj, 22. julij 2020 ‑ Zadnji vikend v juliju, 24. in 25. julija, bo v Kranju potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki. Tradicionalni turnir, ki vsako leto pričara pravo vzdušje plaže v središču mesta, letos ostaja na lokaciji parkirišča Stara Sava, vendar bo zaradi zagotavljanja varnosti in omejenih kapacitet žal izveden brez tribun in gledalcev na prizorišču.

 

Turnir bo gledalcem približan na virtualne načine prek spletnih prenosov in socialnih medijev, finalna obračuna pa bosta neposredno prenašana na drugem kanalu RTV Slovenija.

 

Zavarovalnica Sava DP v odbojki na mivki Kranj 2020 se bo začelo 23. julija s kvalifikacijami, v osrednji turnir pa se bo prebilo 12 najboljših ženskih ter moških ekip. Kot vedno bodo tekme skupinskega dela in četrtfinala odigrane v petek (24. julija), v soboto (25. julija) pa bomo spremljali polfinala ter boje za odličja. Ženski finale bo na sporedu v soboto ob 21.00, sledil pa mu bo moški finale kot zaključno dejanje prvenstva.

 

Prvenstvo bo eno najmočnejših zadnjih let, saj so v odsotnosti vseh mednarodnih turnirjev udeležbo že potrdili vsi najboljši slovenski pari. Po dolgem času bo na kranjski mivki moč videti najvišje uvrščeni moški dvojec Zemljak/Pokeršnik, v ženski konkurenci pa bodo nastopale vse igralke, ki so lani stopile na stopničke.

 

Opozorilo: Na označeno prizorišče dogodka bo zaradi zagotavljanja varnosti zdravja dostop dovoljen samo igralcem, organizatorjem, sodnikom in drugim osebam z dodeljeno akreditacijo. Mimoidoče organizatorji pozivajo, naj se ob morebitnem zadrževanju na hribu ob prizorišču in ostali okolici prizorišča držijo priporočil Ministrstva za notranje zadeve in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 

Povezave:

Kategorije:
sport