Kranj ima ogromno srce

Letošnji prešerni december je združil občane Kranja, odprl njihova srca in z zbranimi 10.860 evri olajšal življenje desetim izbranim družinam in posameznikom v stiski.

Humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo, ki je v decembru potekal na pobudo župana Matjaža Rakovca in pod okriljem Društva prijateljev mladine Kranj ter Zavoda za turizem in kulturo Kranj, je pričaral upanje in nasmeh na obraz vsem izbranim družinam in posameznikom, ki so se znašli v stiski in nenazadnje tudi vsem, ki so prispevali prostovoljne prispevke.

 

Domače jedi za dober namen

Za dober namen so skupaj z županom ter podžupanoma Janezom Černetom in Robertom Nograškom hrano in tople napitke delili Sašo Stare in Aljaž Tepina, Klemen Bučan ter igralec Bojan Bešter kot veliki slovenski pesnik France Prešeren. Dobrodelno kuhanje sta za piko na i sklenila častna občana Kranja, zakonca Marija in Andrej Štremfelj. Da je bilo povpraševanje po odlični kulinariki veliko, ni treba posebej poudarjati, saj sta kuhalnici vihtela Matjaž Sedej in Marko Arvaj. Brbončice so vsi prisotni lahko razvajali z okusno joto, ričetom in čilijem con carne. Lokalne sestavine za jedi je prispeval Center Stonoga, in sicer v sodelovanju z ekološko kmetijo Pr' Kovač, kmetijo Porta iz Podnarta ter kmetijo Nabernik iz Velesovega.

 

Zadovoljstvo ob zbranih sredstvih

Na zaključni prireditvi 27. decembra, polni čustvenega naboja, ko se je v središču Kranja na županovem koncertu z Janom Plestenjakom gnetla več tisočglava množica, je bil vidno zadovoljen tudi župan Matjaž Rakovec: »Ponosen sem, da sem župan čudovitega mesta, ki ni samo lepo, ampak ima tudi ogromno srce.«

Da je v čudovitem mestu tudi veliko mladih, ki jim je mar za prijatelja ali sošolca, so dokazali trije osnovnošolci, trije mladi nadobudneži širokega srca, ambasadorji humanitarnega projekta: Ožbej Balantič, učenec OŠ Predoslje, Ranya Waleed Mugalli Zorman, učenka OŠ Franceta Prešerna, in Maks Šter, učenec tretjega razreda OŠ v Žabnici.

 

Prispevali tudi podjetniki in gospodarske družbe

Projekt je z izjemnimi novoletnimi aranžmaji podprl tudi znani kranjski florist Matjaž Beguš, ki je vse prostovoljne prispevke za aranžmaje prav tako namenil pomoči potrebnim Kranjčanom.

K humanitarnemu projektu so z donacijami pristopila številna podjetja ‑ Adriatic Slovenica, Gorenjska banka, družba Domplan in podjetja K&Z, Kolodvor, Hennlich, Igea, Eurocom, Studio Viktorija, velikodušno pa so svoj prispevek obljubili še pri podjetju Don Don in Elektru Gorenjska. Podjetja so tako skupaj z občani prispevala k lepšemu jutri kranjskih družin in posameznikov.