Kranj in Zhangjiakou podpisala namero o sodelovanju

Mestna občina Kranj je okrepila vezi z mestom, ki bo leta 2022 prizorišče olimpijskih iger.

Župan Mestne občine Kranj, Matjaž Rakovec, in podžupanja kitajskega mesta Zhangjiakou, Li Hong, sta v kranjski Mestni hiši slovesno podpisala pismo o nameri o sodelovanju med mestoma Kranj in Zhangjiakou. Omenjeno kitajsko mesto bo eno od prizorišč zimskih olimpijskih iger, ki jih bo leta 2022 gostil Peking.  

 

Podpis protokola o sodelovanju in krepitvi prijateljskih odnosov med mestomaKranj in Zhangjiakou je prvi korak do vzpostavitve različnih medsebojnih aktivnosti, kot so izmenjave in druge oblike sodelovanja na področju gospodarstva, trgovine, kulture, izobraževanja ter športa. Vodstvo Mestne občine Kranj je kitajski delegaciji, ki so jo minulo nedeljo gostili skupaj s podjetjem Mana Original iz Kranja, predstavilo primere dobre prakse na športnem področju v Kranju. Predstavnikom mesta s 4,7 milijona prebivalcev bodo pridobljene informacije po koncu olimpijskih iger koristile pri nadaljnji uporabi športne infrastrukture, ki jo gradijo za leto 2022.

 

Priložnost za šport in gospodarstvo

Ob slavnostnem popisu listine je kranjski župan Matjaž Rakovec povedal: »Prepričan sem, da bo sodelovanje, ki smo ga pričeli danes, pomembno prispevalo k razvoju obeh mest in k zadovoljstvu občanov. Po številu prebivalstva se Kranj sicer težko primerja z mestom Zhangjiakou, a naš športni duh je prav tako močan kot tisti, ki ga imajo občine z več milijoni ljudi. V Kranju bomo dobro tradicijo športa ohranjali še naprej. Hkrati pa se bomo tudi s pomočjo povezovanja z različnimi mesti po svetu zavzemali za to, da postanemo še bolj napredni v številnih športnih panogah.«  

 

Li Hong, podžupanja mesta Zhangjiakou, ki bo na zimskih olimpijskih igrah gostilo tekmovanja v snowboardingu, smučanju prostega sloga, teku na smučeh, smučarskih skokih, nordijski kombinaciji in biatlonu je dejala, da so s podpisom listine ustvarjeni vsi pogoji za dobro sodelovanje med mestoma, predvsem na športnem in gospodarskem področju. Dodala je tudi, da je v Kranju veliko znanja, ki ga na Kitajskem potrebujejo. 

Kranj in Zhangjiakou podpisala namero o sodelovanju Kranj in Zhangjiakou podpisala namero o sodelovanju
Kategorije:
aktualno