Kranj za Evropsko prestolnico kulture 2025

V prostorih kranjske občine je 18. aprila potekal prvi specializirani forum, s katerim želi projektna skupina, ki jo je imenoval župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, pripraviti uspešno kandidaturo Kranja za EPK 2025. Prvega foruma so se udeležil predstavniki javnih zavodov, izobraževalnih ustanov, nevladnih organizacij, predstavniki ljubiteljske kulture in drugi kulturniki.

 

Seznanili so se s projekti, ki jih Kranj pripravljala za promocijo kulture v domačem mestu in na Gorenjskem že v tem letu, projekti skupnih sodelovanj med zavodi in s poudarki kandidature ter sinhronizacijo smernic strateških dokumentov, ki so v pripravi (lokalni program kulture, letni delovni načrti javnih zavodov, razpisi za sofinanciranje kulturnih programov, regionalni razvojni program).

 

Predstavljen je bil tudi koncept kulturnega abonmaja za mlade, ki bi ga pripravili za osnovne šole, ter skupna komunikacijska kampanja Neskončno poletje 2019, v katerem bi skupno promovirali dogodke vseh organizatorjev od junija do septembra. Prvemu forumu bodo sledili še trije; in sicer za področja industrijske dediščine (tekstil, energetika, guma), zelenih rezidenc ter ugotavljanja stanja gorenjske kulturne infrastrukture z Gorenjskim gospodarskim forumom.

 

Vsebine foruma so predstavili Selman Čorović, Mirjam Drnovšček, podžupan Janez Černe in Andrej Urbanc.

Kranj za Evropsko prestolnico kulture 2025 Kranj za Evropsko prestolnico kulture 2025 Kranj za Evropsko prestolnico kulture 2025
Kategorije:
kultura