Letno kopališče Kranj bo kmalu odprto

Letno kopališče Kranj bo za obiskovalce odprto od 24. junija dalje, so sporočili z Zavoda za šport Kranj. Dnevna vstopnica za odrasle bo tako kot lani stala pet evrov, za otroke tri evre in za družine devet evrov. Pri kopanju bo treba upoštevati priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 

Letos za Letno kopališče Kranj ne bo mogoče kupiti sezonskih vstopnic, pač pa jih bodo redni obiskovalci lahko nadomestili s paketi kuponskih vstopnic, ki so cenejše od dnevnih.

 

Število obiskovalcev bo zaradi preprečevanja prenosa okužb s covid-19 omejeno, tako na kopnem kot v vodi pa bo treba upoštevati priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in bazenska navodila glede preprečevanja okužb s covid-19.

 

Ključni preventivni ukrep na bazenskih kopališčih je ohranjanje medosebne razdalje. Obiskovalci in osebje morajo med seboj ohranjati razdaljo najmanj 1,5 m na obvodnih površinah in najmanj dva metra pri plavanju v bazenu. Izjema so le člani istega gospodinjstva.

 

Vse do odprtja letnega bazena bo nemoteno obratoval pokriti olimpijski bazen. Prosta rekreacija je mogoča od 8. do 16. ure. Pozneje je bazen rezerviran za športno vadbo klubov, društev in vodeno rekreacijo. 

Vse informacije obiskovalci dobijo na recepciji bazena ali po telefonu 04/201 44 40.