Madžari so se v Kranju poklonili Sándorju Petőfiju

Letos mineva dvesto let od rojstva madžarskega pesnika Sándorja Petőfija. Njegov kip stoji na aleji Prešernovih sodobnikov v Parku La Ciotat v Kranju. V počastitev 200. obletnice je Madžarsko kulturno društvo v Ljubljani pripravilo kulturni dogodek v parku v središču Kranja.

 

Mestna občina Kranj je sredi marca v sodelovanju z veleposlaništvom Madžarske postavila doprsni kip Prešernovega sodobnika Sándorja Petőfija (1823–1849) v Parku La Ciotat v Kranju. Letos mineva 200 let od rojstva tega velikega madžarskega pesnika, ki je bil – kot so zapisali pri Madžarskem kulturnem društvu v Ljubljani – izredno nadarjen in ploden lirik v svojem kratkem življenju.

 

Madžarsko kulturno društvo v Ljubljani in mimoidoči so se na prvo junijsko soboto letos poklonili pesniku ob 200. obletnici njegovega rojstva. H kipu so položili lovorjev venec. Program je popestrila glasbena skupina TBX-Band iz madžarskega mesta Kecskemét, ki je uglasbila pesmi Sándorja Petőfija in njegove žene Julije Szendrey. Programu je prisostvoval tudi madžarski veleposlanik v Sloveniji Andor Ferenc Dávid. 

Kategorije:
aktualno