Mestni občini Kranj certifikat Voda iz pipe

Na slavnostnem dogodku na Gospodarski zbornici Slovenije je župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec prejel certifikat Voda iz pipe in se s podpisom zavezal, da bo občina v poslovnih prostorih in na dogodkih, ki jih organizira, ponujala pitno vodo iz pipe. Prav tako bo k pitju vode iz pipe spodbujala svoje zaposlene, partnerje, podizvajalce in ostale deležnike in tako ozaveščala, da imamo v Sloveniji zdravo in kakovostno pitno vodo ter da je pitje vode iz pipe bolj zdravo in okolju prijaznejše kot poseganje po predpakirani vodi. Mestna občina bo pitno vodo iz pipe stregla v steklenih vrčih in kozarcih ter se bo, kadar bo le mogoče, izogibala ponujanju predpakirane vode.

 

Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec je ob prejemu certifikata poudaril: »Takšni projekti, ki spodbujajo zdrav odnos in skrb za okolje, so zelo dobrodošli in nujni. V Kranju pijemo kakovostno vodo in res ne vidim razloga, da bi posegali po ustekleničenih vodah, po možnosti celo v plastenkah. K pridobitvi certifikata bom pritegnil tudi kranjske javne zavode, vse z namenom, da ohranjamo vrednoto, ki nam jo podarja narava.«

V Kranju sta certifikat sicer že pridobili Komunala Kranj in OŠ Simona Jenka.

Iniciativa je nastala na pobudo Zbornice komunalnega gospodarstva in je del vseslovenske komunalne pobude Skupaj za boljšo družbo. Podpornika iniciative sta Ministrstvo za okolje in prostor in Ministrstvo za zdravje. Več pa v priloženem sporočilu medijev.

 

Več o certifikatu si lahko preberete na tej povezavi.

 

Sebastijan Zupan in Matjaž Rakovec

 

Prejemniki certifikata Voda iz pipe

 

Certifikat voda iz pipe

 

Župan Matjaž Rakovec