Na Brdu Dnevi domačih dobrot

V sklopu odprtih vrat se v Parku Brdo ta konec tedna obetajo Dnevi domačih dobrot. Na največji tržnici ekoloških in drugih domačih pridelkov na Gorenjskem se predstavlja več kot 20 ekoloških in ostalih pridelovalcev. Vstop je prost.

 

Uvod v dvodnevni dogodek je bila današnja okrogla miza o priložnostih in izzivih lokalne prehranske samooskrbe v letu gastronomije in predsedovanja. Njena gostitelja sta bila župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec in v. d. direktor JGZ Brdo Marjan Hribar.

 

Na Dnevih domačih dobrot bodo jutri, v soboto, 19. septembra 2020, od 14. do 18. ure in nedeljo od 10. do 16. ure, obiskovalci v Parku Brdo v družbi pridelovalcev lahko kupovali lokalne domače, tudi ekološke, pridelke in izdelke različnih kulinaričnih znamk. Raznolika ponudba bo obogatena s hišno paleto izdelkov Okusi Brda in brdsko kulinarično ponudbo na Račjem otoku. Brdska kulinarika ima korenine v tradicionalnih slovenskih jedeh, temelji na lokalnih sestavinah in je prilagojena novim kuharskim smernicam.

 

Domače dobrote

 

Poleg kulinaričnega doživetja bodo v parku na voljo tudi vožnja z elegantno kočijo, vodeni ogledi parka Brdo, delavnice in prikazi zanimivih domačih opravil, kot so mletje z ročnim mlinom, krhljanje sadja, izdelava podbreške potice certificiranih mojstric, pa čebelnjakov iz kartona in mešanice za odpornost, glinenih posodic ... Obiskovalci si bodo ob vsem tem zagotovo izmenjali tudi kakšen dragocen nasvet s kmetovalci in prodajalci.