Na svetovni dan čebel odprli županov čebelnjak

Srednja storitvena, ekonomska in gradbena šola Kranj, ki deluje v sklopu kranjskega šolskega centra, je bogatejša za čebelnjak. Slednjega so simbolično predali namenu na svetovni dan čebel.

 

Čeprav je razširjena na celotnem Balkanskem polotoku, nosi ena izmed čebeljih vrst ime, kot ga je imela nekdanja dežela in naše mesto. Kranjske čebele se bodo zagotovo razveselile nove pridobitve, ki jo danes odpiramo v Kranju. Da se v Kranju lahko pohvalimo s panjem, gre zahvala samoiniciativnosti dijakov Šolskega centra Kranj, ki so še enkrat več pokazali, da so mladi še kako močno ekološko ozaveščeni, je dejal župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec ob odprtju čebelnjaka. Župan je prevzel tudi botrstvo čebelnjaka, zato nosi ime Županov panj.

 

Mladi so ponovno dokazali, da na mladih svet stoji. Za čebelnjak bodo skrbeli dijaki, v času počitnic pa čebelar Mitja Smrdelj.

 

Na šoli so danes podpisali tudi eko listino, s katero se zavezujejo k ekološki usmerjenosti šole, in poskrbeli za lepšo prihodnost našega planeta.

Na svetovni dan čebel odprli županov čebelnjak Na svetovni dan čebel odprli županov čebelnjak
Kategorije:
sporocila-za-javnost