Nogometaš Josip Iličić finančno podprl obnovo igrišča na Planini

Uspešni slovenski nogometni reprezentant in član italijanskega prvoligaša Atalanta B. C., Josip Iličić, je z Mestno občino Kranj sklenil donatorsko pogodbo za ureditev enega od javnih športno-otroških igrišč na Planini 2, kjer je živel in se igral kot otrok. Dela so se že začela in predvidoma v dobrem mesecu bo sedaj dotrajano igrišče dobilo svežo podobo in novo opremo. Vrednost donacije je 30 tisoč evrov.

 

Igrišče, ki je predmet donatorske pogodbe, se nahaja na zelenici med večstanovanjskimi stavbami na območju KS Bratov Smuk na Planini. »Na njem smo kot otroci preživeli ure in ure, in to so bile zagotovo dobro preživete ure: v gibanju, na svežem zraku, v dobri družbi. Zdrav duh v zdravem telesu, skratka, kar je vsekakor dobra popotnica za življenje in želim si, da bi ta koncept zasledovalo tudi čim več današnjih otrok. Če bodo imeli na voljo dovolj površin za igro, sem prepričan, bodo tudi lažje odložili mobilne telefone in se raje zapodili za žogo,« je razlog za finančno podporo prenovi igrišča pojasnil nogometni reprezentant Josip Iličić.

 

Park Jojo v nastajanju

 

Mestna občina Kranj (MOK), ki je lastnica omenjenih površin, je Iličiću pri tem nudila strokovno pomoč in koordinirala vse v zvezi s projektom. Pozneje bo skrbela tudi za upravljanje in vzdrževanje Parka Jojo, ki bo nosil ime po nogometaševem vzdevku. V predvidoma mesecu dni ga bodo opremili z dvema novima igraloma z varovalno podlago, sedaj asfaltirano košarkarsko igrišče bo po novem tartansko, zamenjali in prestavili bodo konstrukcije košev, postavili še gola za rokomet ter namestili nove lesene klopi. Poleg tega bodo svež oplesk dobili tudi bližnje zaklonišče in garaža, na eni od sten ob igrišču je predvidena tudi poslikava z motivom Josipa Iličića.

 

V skladu s Strategijo celostne prenove soseske Planina

 

»Poteza Josipa Iličića, na katerega smo iskreno ponosni vsi Kranjčani, je brez dvoma človekoljubna in zato hvalevredna. Veseli me, da je s tem aktivno pristopil in podprl Strategijo celostne prenove soseske Planina, s katero Mestna občina Kranj izvaja revitalizacijo degradiranih območij v sodelovanju z lokalnimi prebivalci, krajevnimi skupnostmi in strokovnjaki s področja prostorske prenove. In srčno upam, da na novo urejenem igrišču vznikne in se razvije še kak tak športni talent,« je ob tem povedal župan MOK Matjaž Rakovec.

Park Jojo naj bi po načrtih zaživel že do konca avgusta.

 

 

Začetek del Jojo

Dela so se začela v tem tednu. Fotografiji: I. I.

 

Načrt iz prostorskega koncepta za Park Jojo, ki so ga zrisali v podjetju Aparh, d. o. o..

 

Takole naj bi bili videti novi igrišči – zgoraj za košarko in rokomet, spodaj otroško igrišče. Ilustracija: APARH, d. o. o

 

Že danes se ve, kdo se je kalil tukaj (napis zgoraj), z novo poslikavo bo to še bolj jasno. Ilustracija: APARH, d. o. o

Novo podobo bo dobilo tudi zaklonišče v neposredni bližini igrišča. Ilustracija: APARH, d. o. o