Novo javno parkirišče pred Mestno upravo Kranj

V sistem javnega parkiranja se po šestih letih ponovno vrača parkirišče pred Delavskim domom na Slovenskem trgu, ki je med najbolj obiskanimi parkirišči v Kranju. Nov parkirni režim bo pričel veljati s petkom, 17. majem 2019. Uporabniki bodo imeli enkrat dnevno možnost brezplačnega parkiranja s parkirno kartico Mestne občine Kranj. Cena ure parkiranja znaša 1 EUR, dolžina parkiranja pa je omejena na do dve uri. Parkirišče je plačljivo od ponedeljka do petka, med 7. in 19. uro, ter ob sobotah med 7. in 13. uro.

 

Parkirnino uporabniki lahko poravnajo z gotovino, s parkirno kartico Mestne občine Kranj, mobilnimi telefoni ali plačilno-kreditno kartico. Mestno parkirno kartico lahko uporabniki kupijo v sprejemni pisarni Mestne občine Kranj, pri avtomatu pred stavbo Mestne uprave Kranj ali v Turistično informacijskem centru na Glavnem trgu 2 v Kranju. 

 

Sprememba pri parkiranju na parkirišču Stara Sava
Na parkirišču Stara Sava, na katerem je na voljo 42 parkirnih mest, se bo s 17. majem 2019 spremenil režim parkiranja tako, da bo brezplačna prva ura parkiranja. Vsaka nadaljnja ura je plačljiva v višini 1 EUR.  

Kategorije:
promet