Od srede naprej omejeno parkiranje pred cepilnim centrom v kranjski vojašnici

Od srede, 15. decembra 2021, naprej bo pred Vojašnico Petra Petriča v Kranju, kjer se izvaja cepljenje proti covidu-19 in gripi, v veljavi nov parkirni režim. Na voljo bo zgolj še 67 parkirnih mest. Zdravstveni dom Kranj, ki izvaja cepljenje, in Civilna zaščita Mestne občine Kranj, ki pomaga pri logistiki, občanke in občane pozivata, naj izkažejo prednost pri parkiranju starejšim, invalidom in drugim ranljivim skupinam, sami pa se pripeljejo z javnim prevozom ali pridejo peš. Pristojne službe na terenu bodo sankcionirale nepravilno parkirana vozila.

 

Od sredine prihodnjega tedna naprej bo pri cepilnem centru v Vojašnici Petra Petriča v Kranju veljal nov parkirni režim. Število parkirnih mest bo omejeno. Pristojni opozarjajo, da imajo prednost parkiranja pred vojašnico starejši in invalidi. Ostalim svetujejo, naj na cepljenje pridejo z dogovorjenim prevozom (vozniki bodo lahko na hitro odložili osebo, ki se pride cepiti, in se ponjo vrnili, ko bo opravila cepljenje), peš, ali z mestnim prevozom do vojašnici najbližjega avtobusnega postajališča, tj. Gorenjska oblačila, do katerega vozijo mestni avtobusi na progah 5, 6, 7, 14 (več info na tej povezavi) in z medkrajevnimi avtobusi. Postajališče je od vojašnice oddaljeno približno 400 metrov.

 

Parkiranje ob cesti je nevarno in ni dovoljeno. Med drugim ovira intervencijsko pot za gasilce, reševalce in policiste. Na tej relaciji prav tako vozijo varovalne kolone v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije. Ob srečanju vozila s prednostjo morajo vozniki ustaviti vozila ob robu ali zunaj vozišča, kar pa ob nepravilnem parkiranju ob cesti skorajda ni mogoče storiti, zato lahko pride tudi do prometne nesreče. Pristojne službe bodo nadzirale promet in sankcionirale nepravilno parkiranje.