Oskrbovalke pozivajo k doniranju zaščitnih mask

Dom upokojencev Kranj tudi v izrednih razmerah izvaja pomoč na domu. Oskrbovalke prihajajo v stik z več kot sto uporabniki in so tako dnevno izpostavljene tveganju okužbe z virusom covid-19. Ker zaščitne opreme glede na potrebe še vedno ni dovolj, v DU Kranj pozivajo posameznike iz zdravstvene stroke, ki trenutno ne opravljajo svoje dejavnosti, naj jim jih odstopijo.

 

Ker se pomoč občankam in občanom Mestne občine Kranj (MOK) izvaja v domačem okolju, to v teh razmerah pomeni dnevno izpostavljanje tveganju okužbe. Oskrbovalke namreč nimajo zagotovila, da so se družinski člani držali vseh preventivnih ukrepov, zato je njihovo delo še toliko bolj tvegano.

 

Ob vsesplošnem pomanjkanju zaščitne opreme zato pozivajo vse, ki trenutno ne izvajajo svoje dejavnosti in so pri delu uporabljali zaščitne maske (kirurške maske v zobnih, zdravstvenih, fizioterapevtskih ambulantah …), da jih donirajo DU Kranj in s tem pripomorejo, da bodo oskrbovalke še naprej lahko opravljale svoje delo z ustreznimi zaščitnimi sredstvi.

 

»Upamo na solidarnost, pokažimo da držimo skupaj,« je ob tem zapisala direktorica DU Kranj Nadja Gantar. Pred vhodom v kranjski dom upokojencev (Cesta 1. maja 59) bo voziček, kamor lahko dostavijo oziroma odložijo maske, za več informacij pa se donatorji lahko obrnejo na receptorja prek telefonske številke 04 280 13 11 ali e-pošte recepcija@du-kranj.si.