Otvoritveni Festival učenja v Kranju

Brezplačni dogodki in delavnice za vse generacije.

 

Letošnji Festival vseživljenjskega učenja se je začel v Kranju z bogatim programom otvoritvene slovesnosti v Letnem gledališču Khislstein. Vseslovenska promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji bo v 52 dneh ponudila več kot 9.000 brezplačnih delavnic, seminarjev, dogodkov, kulturnih in športnih prireditev po vsej Sloveniji. Udeležence festivala je pozdravil podžupan Mestne občine Kranj Robert Nograšek.

 

Na dogodkih festivala bo moč najti informacije in koristne napotke, kako in kje pridobiti nova znanja,  ulice Kranja pa se bodo obarvale v poučno, zabavno in razigrano prizorišče za vse generacije. Organizator tokratne slovesnosti, na kateri so bila podeljena tudi priznanja za promocijo učenja in znanja odraslih, jeLjudska univerza Kranj. V Kranju se bo pod njenim okriljem v naslednjih dneh zvrstilo več kot 180 dogodkov v sodelovanju s številnimi zavodi in društvi.

 

Festival učenja opozarja na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih. Posebno vlogo pri povezovanju in sodelovanju pa bo imela Parada učenja - Dan učečih se skupnosti, ki bo na Slovenskem trgu v Kranju 15. maja 2019.

 

Otvoritveni Festival učenja v Kranju
Kategorije:
aktualno