Po Gorenjski s kolesi Gorenjska.bike

Begunje, 23. julij 2020 – Zagon mreže za izposojo koles, ki povezuje pet občin, Kranj, Naklo, Tržič, Radovljico in Jesenice, je prvi korak k celovitemu in dobro podprtemu sistemu izposoje koles na Gorenjskem.

 

Gorenjska.bike je produkt, ki je nastal v okviru operacije HITRO s KOLESOM. Tako je v sistemu Gorenjska.bike zdaj na voljo 28 postaj v kranjski občini, šest postaj v jeseniški, pet postaj v radovljiški, tri v tržiški in ena postaja v občini Naklo. V sistem se je mogoče prijaviti preko spleta (www.gorenjska.bike) ali preko aplikacije za pametne telefone MOBILN.SI. Možna je sezonska ali mesečna izposoja. Na izbiro so e-kolesa ali navadna.

 

Novosti sistema KRsKOLESOM

 

Sistem trenutno obsega 28 elektrificiranih postajah po Kranju in okolici. Na voljo je 92 navadnih in 75 električnih koles ter 320 ključavnic. Novi postaji sta odslej tudi v parku Brdo in pred Kulturnim domom Predoslje.

 

Registracija in izposoja sta možni preko mobilne aplikacije MOBILN.SI,  preko spleta www.krskolesom.si ali na Zavodu za turizem Kranj.

 

V načrtu so nove širitve s postajami ob večjih nakupovalnih središčih. Več  informacij na https://www.kranj.si/novosti-sistema-krskolesom-za-se-vec-udobja-in-kolesarjenja.

 

 

Foto: Gorazd Kavčič  in arhiv Mestne občine Kranj

Kategorije:
aktualno