Po kranjski občini vozi Prostofer

V petek, 17. septembra 2021, je v e-vozilo Prostofer pred Mestno občino Kranj sedla ena od prostovoljnih voznic v projektu in se podala na prvo vožnjo. S tem so se začeli izvajati brezplačni prevozi v okviru projekta Prostofer. Ta je namenjen občankam in občanom nad 65 let, mlajšim upokojencem in invalidom, ki ne vozijo sami, imajo slabše povezave z javnim prevozom, so prejemniki socialne pomoči, imajo nizke pokojnine in nimajo sorodnikov, ki bi jim nudili prevoz. 

 

V začetku septembra je v Mestni občini Kranj začela uradno delovati brezplačna telefonska številka 080 10 10 v okviru projekta Prostofer, ki zagotavlja brezplačen prevoz starejšim in invalidom s pomočjo voznikov prostovoljcev. Konec prejšnjega tedna pa so štartali tudi prevozi. Upravičenim uporabnikom je tako odslej redno na voljo brezplačen prevoz do zdravstvenega doma, lekarne ali dnevnega centra za starejše, in sicer v e-avtomobilu, ki ga zagotavlja občina. Projekt se v teh dneh predstavlja tudi na 20. Evropskem tednu mobilnosti v Kranju.

 

Kako deluje Prostofer?

Upravičeni uporabniki, ki potrebujejo prevoz, to sporočijo na brezplačno telefonsko številko 080 10 10 vsak delovni dan med 8. in 18. uro. Njihov klic sprejme komunikacijski center. Ta zabeleži podatke klicatelja in lokacijo prevoza ter o tem obvestil voznika. Prevoze je potrebno naročiti vsaj tri dni pred želeno storitvijo. Izvajajo se vsak delovni dan med 7. in 18. uro

 

Dodatni vozniki prostovoljci

Ker bi radi še povečali ekipo voznikov prostovoljcev, Mestna občina Kranj išče okrepitve. Zainteresirani naj pokličejo na telefonsko številko 04 23 73 161.

 

Kategorije:
promet aktualno