Pod Jošta in na Bobovek na pomoč žabicam – pozor, zapora ceste!

V torek, 14. marca, je napovedana ugodna vremenska napoved za selitev dvoživk, zato Mestna občina Kranj v sodelovanju z Zavodom RS za varstvo narave, OE Kranj, vabi na akcijo prenosa žab čez cesto pod Joštom in na Bobovek. Cesta severno od bobovških jezerc in skozi gozdiček ob jugozahodnem robu Brda bo zaradi akcije zaprta med 19. do 23. uro. Tista pod Joštom bo normalno prevozna, bodo pa medobčinski redarji poskrbeli, da bo vse potekalo gladko in varno. 

 

Akcija pod Joštom bo trajala danes med 18.30 in 21. uro, medtem ko jo bodo na Bobovku izvedli danes in tudi v sredo, 14. in 15. marca. Zaradi akcije bo tam zaprta cesta od 19. do 23. ure.

 

Cesta proti Joštu poleg ceste severno od Bobovških jezerc seka pomembno selitveno pot dvoživk, zato bo v naslednjih treh tednih ob deževnih dneh pozno popoldne in zvečer izvedenih še več akcij; točne dneve bo Mestna občina Kranj objavila na svoji spletni strani. 

 

Udeleženci naj s seboj prinesejo svetilke, nepremočljivo obutev in oblačila, po možnosti z odsevnimi trakovi, vedro, s katerim bodo prenašali dvoživke, in če želijo, tudi rokavice iz lateksa.

 

Več o akcijah in potovanju žabic do mrestišč je na voljo v novici: https://www.kranj.si/pomagajmo-zabicam-na-mrestisca.

Kategorije:
aktualno