Podelili zlata jabolka, stoječe ovacije za Bjelogrlića

Končal se je prvi igralski filmski festival KRAFFT. Na zaključni slovesnosti je mednarodna žirija najboljšim igralcem podelila nagrade, t. i. zlata jabolka. Častno zlato jabolko je prejel gost iz Srbije Dragan Bjelogrlić. Nagrado mu je predal kranjski župan Matjaž Rakovec.

 

Ob zaključku prvega igralskega filmskega festivala KRAFFT so včeraj podelili nagrade za najboljše igralske dosežke. O nagrajencih je presojala tričlanska žirija, v kateri so bili Bernarda Oman, Marko Mandić in Dragan Bjelogrlić. Zlato jabolko Grand Prix za najboljšo glavno vlogo oziroma izjemen umetniški dosežek je prejela Jasna Đuričić za vlogo v Quo vadis, Aida? Zlata jabolka za posebne igralske dosežke pa so prejeli Goran Bogdan (za vlogo Nikole v filmu Oče), Franz Rogowski (Christoph v filmu Undine) in Nada Šargin (Biljana v filmu Oče).

 

»Te dni so se nekateri v starem mestnem jedru Kranja počutili kot otroci, ki gredo prvič v kino. Polni pričakovanja. Po dolgem času smo namreč spet lahko gledali filme na velikem platnu. Tam, kjer so filmi doma. Kjer zgodbe in igra pridejo še posebej do izraza in se pokažejo v vsej svoji veličini,« je povedal kranjski župan Matjaž Rakovec, se poimensko zahvalil vsakemu članu ekipe KRAFFT-a in se ozrl k festivalu prihodnje leto. »Pred začetkom festivala je programska selektorica KRAFFT-a Ana Šturm v intervjuju za STA dejala, da se ji zdi krasno, da imamo na občini posluh za kulturo in si želimo tovrstnih dogodkov. Tako je, na Mestni občini Kranj podpiramo kulturo, podpiramo film in želimo si, da bi KRAFFT postal festival s tradicijo,« je še dodal.

 

Bjelogrlićev poklon Kranju, koncert Magnifica

Častno zlato jabolko je šlo v roke Draganu Bjelogrliću, častnemu gostu, srbskemu igralcu, scenaristu, producentu in režiserju, za bogat in raznovrsten igralski opus ter vrhunski umetniški doprinos na avdiovizualnem področju. Nagrado mu je izročil kranjski župan. »Doma spravljam nagrade ločeno, delim jih na domače in tuje. Tole bom shranil med domače, ker se tu počutim kot domačin,« se je občinstvu, ki mu je namenilo stoječe ovacije, priklonil Bjelogrlić. KRAFFT-u, na katerem je bil prisoten od petka, je zaželel lepo popotnico s prepričanjem, da kranjski festival čaka lepa prihodnost.

 

Za zabavo je poskrbel Magnifico, sicer Bjelogrlićev prijatelj, s katerim je tudi poslovno sodeloval, s koncertom presenečenja po koncu uradnega dela. Občinstvo je spravil na noge in pritisnil piko na i uspešni prvi izvedbi festivala.

 

Kategorije:
aktualno