Pomembna pridobitev za kranjske športnike

Na kranjskem stadionu so včeraj, v četrtek, 5. marca, vgradili še zadnjega od štirih stebrov z najmodernejšimi reflektorji, ki bodo omogočali različne optike, stopnje osvetlitve in ciljno osvetljevanje športnih površin. To bo kranjskim športnikom omogočilo boljše pogoje za treninge, tekme in druge športne aktivnosti tudi v večernem času.

 

Mestna občina Kranj (MOK) je projekt zagnala oktobra 2019, dela napredujejo po načrtih. Postavitev stebrov je sicer le ena od faz, se bodo pa gradbena dela končala predvidoma konec marca. S tem se bo MOK postavila ob bok velikim športnim mestom, saj se bodo v športnem parku lahko prirejali tudi dogodki višjega ranga.

 

Približno milijon evrov ocenjeni projekt sta sofinancirala tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) in Nogometna zveza Slovenije (NZS), MOK pa čaka še na rezultate razpisa Fundacije za šport.

 

Prihajajočo pridobitev je pozdravil tudi Matjaž Polak, glavni trener AK Triglav Kranj, kjer trenira okoli 250 otrok. »Zagotovo nam bo razsvetljava olajšala treninge pozimi, ko se zvečeri že pred peto uro popoldne, prav tako v toplejših mesecih, ko se bomo lahko umaknili najhujši vročini ter trenirali v večernih urah. Morebiti pa se bomo po novem lahko potegovali tudi za organizacijo kakšnega večernega atletskega mitinga.«

 

Moderna razsvetljava je seveda dobra novica tudi za kranjskega prvoligaša, NK Triglav Kranj, ki prav letos obeležuje svojo stoletnico obstoja in je trenutno v sredini lestvice nogometne lige Telekom Slovenije. Po novem bo približno 500 nogometašev različnih starosti lahko treniralo ali igralo tekme tudi v večernih terminih, osvetljene športne površine pa bodo na voljo tudi številnim rekreativcem.

Takole je žerjav dvigoval še zadnjega od štirih stebrov z žarometi.

Foto: Marko Trebec / MOK