Povabilo na brezplačno predavanje psihologa dr. Tuška

Dovolite, da vas v imenu LAS, lokalne akcijske skupine za preprečevanje zlorabe drog v MO Kranj, povabimo na predavanje DEJAVNIKI USPEH IN ZADOVOLJSTVA V ŽILJENJU NAŠIH OTROK.

 

Predavanje, ki bo trajalo predvidoma 2 šolski uri, bo v sredo, 20. novembra 2019 ob 18. uri, v predavalnici GFP Kranj (Gimnazija Franceta Prešerna).

Prijava na predavanje ni potrebna, za dodatne informacije pa lahko pokličete ali pišete  Suzani Gladović (suzana.gladovic@t-2.si; 051 637 363), predsednici LAS ali članici LAS Veri Dušak Prevc (vera.dusak-prevc@gfp.si; 059 093 344).

 

Leto dni nazaj je MO Kranj (LAS) že organizirala predavanje za starše v prostorih GFP, bilo je polno obiskano in zelo uspešno, zato se je LAS odločila, da tudi v letošnjem letu organizira predavanje. Predavanje je namenjeno vsem staršem, kot spodbuda v obdobju odraščanja otrok. Vsi starši si namreč želimo, da bi naši otroci odrasli v uspešne in zadovoljne posameznike.

 

Vabilo pošiljamo tudi v priponki. Organizator bo vesel vaše udeležbe in povabila, ki ga lahko prenesete na svoje poslušalce in bralce.

 

**

O predavatelju:

Red. prof. dr. Matej Tušak je študiral psihologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani.  Doktoriral je na temo Razvoj motivacijskega sistema v športu.

Zaposlen je na Fakulteti za šport in Filozofski fakulteti, kjer predava psihologijo in psihologijo športa. Predava tudi na  podiplomskem študiju Medicinske fakultete, na univerzah v Zagrebu, Splitu, Skopju, Mostarju, Trstu in Celovcu.
Dela tudi na inštitutu za šport in se aktivno ukvarja v procesu psihične priprave športnikov na tekmovanja, ukvarja se tako z vrhunskimi športniki, kot tudi z otroki, mladinci in amaterskimi športniki. Kot psiholog je sodeloval na številnih EP, SP in OI. Je član strokovnega sveta za šport pri Vladi RS, predsednik strokovnega sveta za šport pri SUSA (univerzitetna športna zveza), član odbora za vrhunski šport pri OKS, član mednarodnega odbora športnih psihologov (ISPC), predsednik strokovnega sveta za JUDO in triatlon, član strokovnih svetov v različnih panogah (kegljanje, smučarski skoki, jadranje, kajak) in vodja psihodiagnostičnega laboratorija na Inštitutu za šport. Je tudi vodja psihološkega dela mednarodnega projekta @life, ki skrbi za preventivo na področju soočanja s stresom in zdravega načina življenja. 
Je avtor različnih knjig in preko 300-ih znanstvenih člankov, v katerih teoretična znanja združuje s praktičnimi izkušnjami. Najpomembnejše njegove knjige so Psihologija športa, Strategije motiviranja v športu, Psihologija ekipnih športov, Trener, JAZ – Športnik, Živeti s stresom, idr.
Veliko predava po športnih društvih, šolah, vrtcih, podjetjih in vodi najrazličnejše delavnice na temo stresa, spoprijemanja s stresom, motivacije, agresivnosti, osebnostne rasti, teamskega dela, učinkovite komunikacije in mnogih drugih psiholoških fenomenov.
Ukvarja se tudi s psihološkim svetovanjem posameznikom z najrazličnejšimi težavami, sodeluje z različnimi podjetji, manegerji, vodstvenimi delavci in ljudmi z vsakdanjimi težavami. V zadnjem času pa skuša znanje iz sveta vrhunskega športa prenesti tudi med managerje in podjetnike.