Predaja 3D zebre v uporabo pri Osnovni šoli Predoslje

V četrtek, 19. maja 2022, bo pri Osnovni šoli Predoslje ob 11. uri sklepno dejanje akcije 'Varno ima vedno prav' zavarovalnice Generali in Zavoda Varna pot, saj bodo tam uradno odprli prvo 3D zebro v Mestni občini Kranj. Dogodek bo spremljal zabaven program, sodelovali bodo tudi učenke in učenci OŠ Predoslje.

 

GENERALI zavarovalnica z iniciativo Varno ima vedno prav skrbi in spodbuja ozaveščanje za večjo varnost najbolj ranljivih udeležencev v prometu in zaris inovativnih 3D prehodov je ena od aktivnosti omenjene iniciative. S tem želijo pripomoči k znižanju števila prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa in opozoriti na problematiko prometne varnosti.

 

Mestna občina Kranj se je projektu z veseljem pridružila, za glasovanje predlagala dve prometno dokaj obremenjeni lokaciji, kjer je dnevno tudi veliko število otrok – pred PŠ Kokrica in OŠ Predoslje. Na spletnem glasovanju je za 3D zebro v Predosljah glasovalo kar 70 odstotkov sodelujočih, nekateri od njih bodo dobili tudi nagrade – več v tej novici.

 

V  četrtek, 19. maja 2022, bo tako ob 11. uri sledila slovesna predaja 3D zebre v uporabo. Potekala bo na dvorišču Osnovne šole Predoslje, nato bo sledil ogled novega inovativnega prehoda za pešce. Pripravljajo tudi glasbeno presenečenje, skratka, v četrtek bo v Predosljah pestro.

 

Uradna 'himna' projekta Varno ima vedno prav

Kategorije:
aktualno