Redarji bodo bdeli nad otroškimi igrišči

Kranj, 17. marec 2020 – Mestna občina Kranj (MOK) je v petek zaprla vsa ograjena otroška in športna igrišča, tudi tista ob osnovnih šolah. Gre za enega od ukrepov, s katerim se poskuša v čim večji meri preprečiti širjenje okužbe s koronavirusom. Od danes dalje bodo policijske patrulje in občinski inšpektorji po soseskah nadzorovale, če se ljudje držijo navodil in preventivnih ukrepov.

 

Igrišča so zaprta z razlogom – da se okužba z virusom ne širi nenadzorovano, in sicer prek stika z okuženimi površinami, ali pa med ljudmi, ki so si fizično preblizu, in se lahko na ta način okužijo.

 

V želji in nuji, da bi se ta ukrep spoštoval v čim večji meri, bodo okolice igrišč in soseske do nadaljnjega nadzorovale policijske patrulje in občinski redarji oziroma inšpektorji.

 

Ograjena igrišča so sicer zaklenjena, razlogi za tak ukrep so pojasnjeni tudi na informativnih tablah.

 

V MOK vse občane znova pozivamo, naj se držijo priporočil zdravstvene stroke in civilne zaščite: pazite na higieno kašlja in rok, predvsem pa se ne zadržujte v večjih skupinah, na prostem, zlasti v trgovini, pa vzdržujte razdaljo vsaj 1,5 metra.