Rok za oddajo predlogov podaljšan do septembra

V Mestni občini Kranj vabijo vse občanke in občane, starejše od 16 let, naj se vključijo in podajo predloge za izvedbo projektov v okviru participativnega proračuna za leto 2023. Rok za oddajo projektnih predlogov podaljšujejo do začetka septembra.

 

Na spletni strani participativnega proračuna https://predlagaj.kranj.si/.je poleg informacij in napotkov, kako se vključiti v nov nabor projektov, odprt tudi obrazec za oddajo predlogov. Zbiranje teh se je začelo 1. junija 2022 in ga podaljšujejo do 4. septembra 2022. 

 

Dober mesec dni je še časa, da se Kranjčanke in Kranjčani, starejši od 16 let in s stalnim prebivališčem v Mestni občini Kranj, ozrejo za potrebnimi manjšimi investicijami v svojem kraju, zberejo podatke in oddajo predlog. Lahko izpolnijo spletni obrazec na predlagaj.kranj.si, predlog lahko oddajo prek e-pošte krpredlagaj@kranj.si ali izpolnjeni obrazec pošljejo po klasični pošti na naslov Mestna občina Kranj (Slovenski trg 1, 4000 Kranj) s pripisom »Za participativni proračun (ne odpiraj)« oziroma ga oddajo osebno v glavni pisarni MOK (Slovenski trg 1, 4000 Kranj) v času uradnih ur.

 

 

Nato bo komisija preverila, ali so oddani predlogi izvedljivi, skladni z zakonodajo, v pristojnosti občine, finančno ovrednoteni med 2.500 in 24.000 evri z DDV-jem in ali ustrezajo drugim predpisanim pogojem. Med 29. septembrom in 9. oktobrom 2022 pa bo potekalo glasovanje prek spleta ali osebno (5. in 6. oktobra) za tiste predloge, ki bodo dobili zeleno luč komisije.