Šestnajsti mednarodni otroški in mladinski folklorni festival

V letnem gledališču Khislstein v Kranju so se na šestnajstem Mednarodnem otroškem in mladinskem festivalu predstavile številne domače in tuje skupine. Organizator festivala je Kulturno društvo Folklorna skupina Iskraemeco Kranj, ki je v svojem dolgoletnem delovanju poskrbelo za plesno vzgojo na stotine otrok. Festival je s pozdravnim nagovorom pospremil tudi kranjski podžupan Robert Nograšek.

 

Festival se je začel s povorko kulturnih društev in skupin skozi staro mestno jedro Kranja ter s tem naznanil, da je tudi tokratni festival povezal sodelujoče iz vseh koncev Slovenije, Bolgarije in Romunije.

 

»Ponosni smo, da se mladi zanimate za kulturo in s tem ohranjate naše ljudske plese, tradicijo in vrednote. Še naprej s ponosom zrite v prihodnost, ohranjajte in negujte voljo do kulture in ljudske plese prenašajte iz roda v rod,« je dejal podžupan Robert Nograšek.

»Kultura je kot orkan, če jo spremljaš od daleč, se ti zdi nepomembna, če pa jo doživiš od blizu, ti spremeni življenje,« so na vabilu festivala zapisali učenci 9. razreda OŠ Predoslje.

Šestnajsti mednarodni otroški in mladinski folklorni festival
Kategorije:
kultura